POLITIKA

HDZ našao zamjenu za Barišića u saboru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ je priopćio tko će zamijeniti njihovog saborskog zastupnika, velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića, obuhvaćenog istragom malverzacija u Janafu.

Barišiću je skinut imunitet, a na njegovo mjesto dolazi Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica.

Priopćenje HDZ-a

"Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice na svojoj sinoć održanoj telefonskoj sjednici donijelo je odluku o određivanju zamjenika zastupnika umjesto izabranog zastupnika Dražena Barišića.

S obzirom na to da je zastupnik Barišić, izabran na listi Hrvatske demokratske zajednice u VI. Izbornoj jedinici u 10. sazivu Hrvatskoga sabora, svoj mandat stavio u mirovanje, Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice donijelo je odluku da se za zamjenika zastupnika odredi Mato Čičak.

Ova odluka dostavlja se Hrvatskom saboru na daljnje postupanje", izvijestili su iz HDZ-a.

Čičak ima 37 godina i po struci je inženjer cestovnog prometa, a u žiži interesa javnosti bio je prošle godine zbog otkazivanja koncerta Miroslava Škore.

Sabor nastavlja danas od 10

Saborski zastupnici s radom će nastaviti u 10 sati glasanjem o odluci Mandatno-imunitetnog povjerenstva da se Barišiću, Darku Puljašiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP) skine imunitet radi provedbe kaznenog postupka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.

Zahtjev za suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv Barišića zatražio je USKOK zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem i zlouporabe položaja, a za Grgića DORH radi sumnje u primanje mita.

Zahtjev za skidanje imuniteta drugom HDZ-ovcu Puljašiću uputio je slavonsko-brodski Županijski sud zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018., zbog sumnji u krivotvorenje poslovne isprave i subvencijske prevare.

Pročitajte više