HDZ otvoreno prijeti MOST-u: Trpimo samo do određene razine, spremni smo mijenjati partnere

Foto: FAH

NAKON što su u HDZ-u završili unutarstranački izbori, na kojima je glasalo preko 90.000 članova, a jedini kandidat za predsjednika stranke bio Tomislav Karamarko, eksponenti vladajuće stranke dali su do znanja kako se na dnevnom redu HDZ-a sada nalaze nova pitanja.

U prvim javnim istupima po završetku unutarstranačkih izbora, visokopozicionirani pripadnici stranke dali su naslutiti kako dolazi vrijeme za odmjeravanje snaga unutar koalicije.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić poručio je kako je HDZ spreman trpjeti "do određene razine".

"HDZ je spreman trpjeti do određene razine, ali ne na štetu kvalitete života i na štetu reformi", upozorio je Brkić.

Rimac: Moguća rekonstrukcija Vlade

HDZ-ova Josipa Rimac također je upozorila kako postoji mogućnost da se provede rekonstrukcija Vlade, ukoliko u HDZ-u osjete da reforme ne idu onom brzinom kojom očekuju predsjednik i vodstvo stranke.

"Sportskim rječnikom, uvijek smo spremni zamijeniti 'igrača' koji ne daje najbolji rezultat, a to ne znači i da hoćemo", poručila je. Rimac je kazala i da sada očekuje da što prije izađu zakoni koje pripremaju resorni ministri koji ne bi trebali biti marketinški, već dugoročni, kako bi se pokrenulo gospodarstvo i zemlja. Ako se to ne osjeti u idućih nekoliko mjeseci, istaknula je, doći će do određenih promjena.

Nije željela odgovoriti na upit hoće li Most zamijeniti HNS-om.

"Ne bih željela govoriti o takvim kombinacijama niti o skupinama naših koalicijskih partnera. Treba sagledati pojedinca, resor kojim upravlja i koja je težina tog resora", kazala je Rimac.

Pročitajte više