HDZ se na Facebooku ruga Kolindinom rejtingu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL, Screenshot Facebook

HDZ JE objavio post na Facebooku u kojem je dosta slobodno komentirao rezultate CRO Demoskopa, istraživanja popularnosti političara i političkih stranaka. 

Nakon što su se pohvalili da im se rejting s 27,5 % povećao na 28,4 %, prvo su komentirali rekordno nizak rejting SDP-a koji nazivaju "Sunovrat demagoške partije".

“SDP (Sunovrat Demagoške Partije) tone sve dublje - pali su na 17.4 %! A lijepo smo upozoravali: što Davor Bernardić & Gordan Maras više nastupaju, to je rejting SDP Hrvatske manji!", napisali su.

No mnogo je zanimljivije kako su podboli predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Ruganje Kolindinom rejtingu

“Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara vratio se, nakon tri mjeseca, 'Nitko' (nijedan političar) s 21.1 posto (prema 20.0 u listopadu) i potisnuo predsjednicu Grabar-Kitarović na 2. mjesto. Koja je pak nakon 'marakeške avanture' izgubila oko četvrtinu pristaša, sunovrativši se s prošlomjesečnih 25.2 na sadašnjih 19.4 posto', napisali su u prvoj verziji objave iz HDZ-a, da bi je onda ipak malo ublažili. 

Sadašnja verzija dijela o Kolindi izgleda ovako: "Predsjednica Grabar-Kitarović, uslijed 'marakeške avanture', izgubila je oko četvrtine pozitivnog dojma, pavši s prošlomjesečnih 25.2 na sadašnjih 19.4 %."

HDZ-ovci osim ruganja rivalima među koje je prema svemu sudeći došla i Kolinda Grabar-Kitarović, odmah nakon dijela o Kolindi, hvale rezultat svog predsjednika i premijera Andreja Plenkovića.

"S druge strane, predsjednik Andrej Plenković je narastao s 9.7 na - 11.4!", pohvalili su se HDZ-ovci. 

Pročitajte više