HDZ u sabor dovodi teško kompromitiranog lika

Foto: Hina

HDZ u sabor dovodi teško kompromitiranog političara, čovjeka koji iza sebe ima desetak ozbiljnih afera.

I ne samo to, HDZ istog čovjeka dovodi u Županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije.

Taj čovjek je Lovro Kuščević.

I dalje na iznimno visokim funkcijama

On od danas više nije ministar, no i dalje će, a to valja spomenuti, obavljati vrlo visoke funkcije u domaćoj politici. Tako će, kako je sam Plenković odmah naglasio, nastaviti biti zastupnik u saboru.

"Ja sam i kao predsjednik vlade i predsjednik stranke prihvatio tu ostavku i on će napustiti obje dužnosti i vratiti se u hrvatski sabor", kazao je Plenković.

Pod obje funkcije misli se na mjesto ministra uprave i na mjesto političkog tajnika HDZ-a. Dakle, Kuščević za HDZ više nije dobar, ali za sabor je dobar.

Kuščević je na sve ponosan. Još jučer napisao je na Fejsu kako bi sve ponovio.

"Ja sam odgovoran političar. Dugo sam u politici, imam iza sebe tri mandata općinskog načelnika, dva mandata županijskog vijećnika, tri puta sam imenovan za ministra i jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temelj svih neosnovanih napada na mene, predstavlja veliki teret i na stranku i na vladu RH. Ja ne želim da ovoj vladi, koja dobro radi i ima izvrsne rezultate, budem uteg kako ti rezultati ne bi bilo još bolji", rekao je Kuščević.

Dodao je kako će svoj rad nastaviti u hrvatskom saboru, kao županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji i kao vijećnik u Općini Nerežišća. Zahvalio je kolegama u vladi i iz redova HDZ-a na suradnji, a premijeru što mu je dao priliku da dva puta bude ministar.

Ako je HDZ-u dobar za sabor, zašto nije dobar za vladu?

Dakle, čovjek koji je pritisnut brojnim i ozbiljnim aferama koje su ispadale ispod svakog bračkog kamena, zadnjih nekoliko tjedana je, kako smatra hrvatski premijer, i dalje jedan od najsposobnijih ljudi za vođenje Hrvatske. I očito nema moralnih mrlja, što se premijera tiče. Jer da ga Plenković smatra kompromitiranim, onda bi valjda od njega tražio i da istupi iz sabora. Pa se postavlja pitanje - ako je Kuščević dobar za sabor, zašto nije dobar i za vladu? Odnosno, zašto ga Plenković nije nastavio tvrdoglavo braniti i zašto je prihvatio njegovu ostavku?

Pročitajte više