HDZ-ov kirurg: Tko je Matijaniću kriv što nema vezu. Bolnica: To je privatni stav

Foto: Facebook

HRVOJE TOMASOVIĆ, splitski kirurg, HDZ-ovac i ekstremni desničar koji je s kolegicom dogovarao uzimanje mita od pacijenata, na Facebooku je objavio komentar o smrti novinara Vladimira Matijanića. 

>> HDZ-ov splitski kirurg koji je dogovarao mito: Tko je Matijaniću kriv što nema vezu

"I još nešto! Ja nisam oni i ne likujem nad mrtvim neprijateljem. Ovo cipelarenje mrtvaca mi je odvratno. Što ga nije netko od velikih desničara kada su ga tako mrzili uhvatio za uši i prebio? Naravno da nisu, ali sada svi nešto likuju i otvaraju šampanjac. Čemu? Mrtvacu koji je umro na dosta blesav način!

Da je bio neki drugi novinar koji je dobar sa mnom sigurno bi me nazvao i ja bi sve napravio da mu pomognem i to pod odmah! On očito nije bio dobar ni s ovim njegovim jugo doktorima pa nije imao niti koga zvati osim hitne. Pa mene su samo ovo ljeto zvali najmanje jedno 5 puta zbog sličnih stvari. Možeš smatrati da je na kraju umro zbog svojih kvazi poštenih stavova kako mu ne trebaju protekcije i onda nema koga zvati za pomoć. Prijateljstva i postoje da se pomogne jedan drugome, ali on očito nije imao prijatelja niti među svojima!  A ja kao desničar svakome pomognem odmah kad me nazove!"


 

Bolnica u kojoj radi Tomasović: To su njegovi privatni stavovi

HUBOL i HLK osudili su Tomasovićev komentar, a Index je upit poslao i KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je Tomasović zaposlen u Klinici za tumore. Pitali smo ih kako komentiraju izjave svog zaposlenika u kojima govori "tko je kriv Matijaniću što nema vezu" i piše da bi "napravio sve za ljude koji su dobri s njim" i da on "kao desničar pomogne svakome odmah kad ga nazove". Pitali smo ih i hoće li biti ikakvih sankcija za Tomasovića.

"Nastavno na Vaša pitanja koja ste nam uputili vezano uz javno prenesene izjave dr. Hrvoja Tomasovića ističemo da je dr. Hrvoje Tomasović svoja privatna stajališta kao građanin objavio na svojoj privatnoj FB stranici te nisu ni u kakvoj izravnoj vezi s njegovim statusom zaposlenika u našoj zdravstvenoj ustanovi", odgovorili su nam.

Pročitajte više