HDZ-ov Mihanović gubi: "Split bira između konkretnih projekata i floskula"

Foto: Index

INDEXOVI reporteri izvještavaju iz stožera kandidata HDZ-a za gradonačelnika Splita Vice Mihanovića

TIJEK IZBORNE NOĆI PRATITE NA INDEXU

> UŽIVO IZ STOŽERA

> Ostale vijest pratite na tagu lokalni izbori

>> IZ MINUTE U MINUTU

23:00 U Mihanovićevom stožeru praktički nema više ljudi

22:30 Mihanović je dao još jednu izjavu

"Mi smo očekivali drugi krug, idemo dalje idemo po pobjedu... iduća dva tjedna bit ćemo prisutni na terenu kao i dosad. Mi smo doslovno ušli u svaku ulicu u proteklim mjesecima, ja sam čovjek s terena i tako mislim nastaviti", rekao je Mihanović za HRT. Na pitanje o usporedbi anketa i rezultata rekao je: Ankete su jedno, život je drugo, idemo dalje do pobjede u drugom krugu". Na pitanje je li se čuo s Plenkovićem kaže: "Plenković je zadovoljan, rekao je da pozdravim sve u Splitu"

22:10 Sad daje izjavu

"Za dva tjedna biraju između konkretnih projekata i floskule kao što je ova da će Split biti centar svita", rekao je Mihanović.

HDZ-ovci su mu pljaskali i uzvikivali "Vice, Vice"

"Sutra krećemo u konačnu pobjedu", rekao je Mihanović i najavio da će još jednom obići cijeli grad.

"Drugi krug je nova utakmica, krećemo iz početka. Uvjereni smo u pobjedu. Zadovoljni smo s rezultatom. Ovako su nekako rekle ankete", rekao je Mihanović.

21:45 HDZ-ov Mihanović trebao se obratiti javnosti, ali još nije

21:30 Borba za vijeće

Što se tiče općinskog vijeća, za razliku od izlaznih anketa koje su sugerirale da će HDZ imati najviše glasova, trenutno vodi Ivica Puljak i njegov centar. Imaju 21.23 posto. HDZ ima 20.72 posto. A HGS Željka Keruma ima 11.71 posto.

21:00 Prvi službeni rezultati

Prema prvim službenim rezultatima, Puljak u Splitu ima 28.77 posto. Mihanović je na 20.55 posto. Kerum ima 14.05 posto

20:10 Stigli su rezultati za Gradsko vijeće

 Prema izlaznim anketama, na izborima za splitsko Gradsko vijeće najviše glasova osvaja HDZ s 23,53 posto, što donosi osam od ukupno 31 skupštinskog mandata, a osam mjesta dobiva i stranka Centar koja osvaja 22,23 posto glasova.

Hrvatska građanska stanka osvaja 13,39 posto, što joj donosi pet mandata, slijede SDP s 8,86 posto i tri mandata i Zeleno-lijeva koalicija s 8,84 posto, koja osvaja također tri mandata.

Mostu je pripalo 8,12 posto i tri mandata, a nezavisna lista Tomislava Mamića s 5,05 posto glasova dobila bi jedan mandat.

Što se tiče splitskog Gradskog vijeća, HDZ ima osam vijećnika, jednako koliko i Puljkov Centar. Kerumov HGS je na 5 vijećnika, koalicija koju vodi Jakov Prkić ima tri vijećnika. Most je također na tri, kao i SDP. Tomislav Mamić i Branka Ramljak imaju jednog vijećnika.

19:45 HDZ-ov Željko Reiner komentirao je da je HDZ u Splitu bolji od SDP-a

Za rezultate u Splitu kazao je kako je izvjesno da je SDP tamo loše prošao, a da će se tek vidjeti kako će cijela priča završiti nakon objave rezultata.

19:30 Šef kampanje Stipe Čogelja dao je izjavu za Index

19:20 U stožeru se nalazi tek nekoliko osoba, tišina je, ne govori se puno

19:10 Prema izlaznim anketama Puljak ima 27.41 posto, HDZ-ov Vice Mihanović je na 23.41 posto. Željko Kerum je na 16.12 posto.

19:05 Vice Mihanović je drugi po anketama

Stipe Čogelja, voditelj kampanje Vice Mihanovića, kazao je da ne komentiraju izlazne ankete.

"Sve smo rekli, ankete do sada nismo komentirali, nećemo ni sada. Glavna anketa su građani, siguran sam da će konačni rezultati biti povoljni za nas i da ćemo u drugom krugu slaviti", rekao je.

Kaže da nema puno ljudi zbog epidemioloških mjera

18:50 U Stožeru HDZ-a još nema ljudi

UŽIVO EMISIJA

...

Primajte na mail prijelomne vijesti čim se dogode. Pretplatite se na Index Newsletter.

Pročitajte više