HDZ-ov portal najvažniji prosvjed u povijesti nazvao debaklom

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

DOK SU mediji diljem zemlje izvještavali o jednog od najmasovnijih prosvjeda u povijesti Hrvatske, generacijski važnom protestu podrške obrazovnoj reformi, HDZ-ov portal Direktno isti je nazvao debaklom.

Tekst su potkrijepili fotografijom s Trga bana Jelačića, ali u trenutku kad su se prosvjednici tek počeli okupljati. Fotografije Trga i okolice prepunih ljudi, među koje gotovo ni igla nije mogla stati, nisu ubacili u članak.



"Iako su neki tvrdili kako će se ponoviti mitski prosvjed za očuvanje Radia 101, čini se da će biti manje ljudi na Trgu Bana Jelačića", pisalo je na portalu Direktno.

Portal je prenio dijelove govora učenika, roditelja i ostalih, poprativši ih komentarima poput "s govornica najviše napadaju aktualnu vlast koja im je kriva za sve" Također nisu zaboravili spomenuti kako se "prema mnogima, iza prosvjeda skriva oporba".

HDZ-ov portal spomenuo je i HDZ-ovog ministra obrazovanja Predraga Šustara.

"Ministar Predrag Šutar trudio se i danas, kao i jučer prilikom posjeta Pantovčaku biti optimističan, no ovaj protest nije dobrodošao vlasti, koja se iz raznih razloga ovih tjedana bori s nestabilnošću."

Pročitajte više