COVID-HDZ

HDZ-ov šef bolnice cijepio i šefa dubrovačke policije: "To je moja privatna stvar"

Foto: Index/FaH/Pixsell/Grgo Jelavić

RAVNATELJ dubrovačke bolnice, HDZ-ovac Marijo Bekić, osigurao je cjepivo i šefu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanu Pavličeviću.

Bekić je, podsjetimo, nedavno zaokupio pažnju javnosti nakon što je Index otkrio da je šef dubrovačke bolnice preko reda cijepio vlastite roditelje te punca i punicu koji su na cijepljenje došli iz Posušja u susjednoj BiH.

> Doznajemo: HDZ-ov šef bolnice cijepio roditelje, punca i punicu iz Posušja, popove...

Podsjetimo i da je Bekić u očitovanju Ministarstvu zdravstva, koje je zbog cijepljenja preko reda nakon Indexova otkrića poslalo inspekciju u dubrovačku bolnicu, potvrdio da je cijepio i djelatnike MUP-a. Opravdanje je bilo ono na koje smo već navikli - da se ne baci.  

Iz MUP-a nisu htjeli navesti imena ni funkcije policajaca koji su cijepljeni. Od PU dubrovačko-neretvanske dobili smo odgovor da je cijepljeno 17 osoba. 

"Na poziv Opće bolnice Dubrovnik cijepilo se ukupno 17 policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kako smo upućeni, radilo se o cjepivima koja su ostala neiskorištena nakon što je određeni broj zdravstvenih djelatnika, kojima su cjepiva bila namijenjena, u posljednji trenutak odustao. Cijepljenju su pristupili oni policijski službenici koji su taj dan bili u službi i koji su mogli iznaći vrijeme za cijepljenje", poručuju iz Ravnateljstva. 

Policija: Nikad nećemo odbiti cjepivo

Na pitanje spadaju li oni u ugrožene skupine spremno odgovaraju: 

"Držimo važnim istaknuti da policijski službenici ne spadaju u najugroženiju i prioritetnu skupinu za cijepljenje, ali zbog prirode svog posla koji podrazumijeva kontakt s većim brojem osoba, nikada neće odbiti mogućnost cijepljenja kada se ona ukaže", dodali su iz dubrovačko-neretvanske policije. 

Ni oni nisu htjeli otkriti tko se točno cijepio pa tako nismo uspjeli provjeriti ono što naši izvori tvrde, a to je da su među primateljima doza načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević i cijeli niz visoko rangiranih policijskih šefova iz PU dubrovačko-neretvanske.

Šef dubrovačke policije: To je moja privatna stvar 

Najvišu funkciju među njima obnaša Pavličević, načelnik županijske Policijske uprave. Htjeli smo znati smatra li da spada u prioritetnu skupinu. 

"Ne mogu ja davati informacije bez Ravnateljstva. Jel vi mene zovete kao Ivana Pavličevića ili načelnika Policijske uprave? Kao načelnik Uprave ja vam ne mogu davati nikakve informacije", objasnio je Pavličević.

A kao građanin? 

Kao građanin... To je moja privatna stvar. 

Jeste li cijepljeni?

Bude li potrebno, očitovat ću se Ravnateljstvu. 

Sindikat: Za službenike cjepiva nema, ali za vrhušku ima

Nakon objave našeg članka o cijepljenju roditelja, punca i punice ravnatelja bolnice u Dubrovniku Marija Bekića, oglasio se i Sindikat policijskih službenika. Uputili su otvoreno pismo premijeru Plenkoviću i ministru Božinoviću.

> Policijski sindikat Plenkoviću: Jesu li šefovi dubrovačke policije cijepljeni?

"Sindikat je tijekom današnjeg dana zaprimio nekoliko anonimnih podnesaka u kojima se navode da su cjepivo primili rukovoditelji PU dubrovačko-neretvanske i  to: načelnik PU dubrovačko-neretvanske i njegov zamjenik, voditelj Službe kriminalističke policije, voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije, voditeljica Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale te neki od načelnika policijskih postaja", navode u priopćenju. 

Kasnije dodaju: 

"Ne trebamo u konkretnom slučaju niti napominjati da još uvijek policijski službenici koji neposredno provode policijske poslove i primjenjuju policijske ovlasti nisu cijepljeni iako su svakodnevno u neposrednom kontaktu s građanima od koji su i osobe oboljele od COVID-a, jer za njih CJEPIVA NEMA, dok se s druge strane cjepivo pronalazi za "vrhušku" odnosno rukovodeći kadar same PU dubrovačko-neretvanske koji sjede u toplim uredima i neposredno ne provode policijske poslove i ne primjenjuju policijske ovlasti", pišu sindikalisti. 

Primajte na mail pregled najčitanijih vijesti dana, na kraju svakog dana. Pretplatite se na Index Newsletter

Pročitajte više