HDZ-ov šef karantene na računu ima 1600 eura koje pripadaju Domu, tvrdi SDP-ovac

ZADARSKI SDP-ovac Jure Zubčić za Index je rekao kako vršitelj dužnosti ravnatelja Učeničkog doma Stipica Radoš laže kada kaže da su se uplate za karantenski smještaj vršile na njegov račun kako bi se pomoglo strancima koji su uplaćivali iz inozemstva.

Zubčić: Pitanje je koliko novca ima u kunama

Podsjetimo, Zubčić je u srijedu na svojem Facebooku objavio status u kojem je napisao kako je Stipica Radoš, inače član HDZ-a, slao svoj privatni bankovni račun u svrhu naplate karantenskog smještaja.

> Objavljena snimka: HDZ-ov šef karantene za zaražene traži uplate na privatni račun

Objavio je i audiosnimku na kojoj se čuje da Radoš govori jednom muškarcu da novac za karantenski smještaj uplati na njegov račun pod Radoševim imenom. 

 

Zubčić je pak danas objavio drugi status uz koji je objavljen i screenshot korespondencije na Whatsappu oko naplate smještaja.

"Radoš je priznao da ima oko 1600 eura na računu, taj novac je uplaćen za karantenski smještaj"

"Neslužbene informacije govore da je gospodin Radoš priznao da ima oko 1600 eura na računu uplaćenih za karantenski smještaj. On kaže da je htio pomoći strancima koji su htjeli uplaćivati iz inozemstva. On se tako pravda. Ali on laže. Uplata za koju je dao privatni račun, a o čemu sam objavio snimku, trebala je biti u kunama. Drugo, računovodstvo nema veze s uplatama", rekao je Zubčić.

"On kaže i da nisu mogli otvoriti devizni račun. Ustanove poput ovog doma ili srednje škole nemaju svoj IBAN, Đački dom je ustanova koja je proračunski korisnik, time i korisnik riznice. Ustanove poput ovog doma nemaju svoj zaseban IBAN već koriste IBAN Županije koja prema RKP broju i OIB-u zna za koju ustanovu su uplaćena sredstva namijenjena", rekao nam je Zubčić.

Zaključuje kako je očito "ravnatelj Radoš uhvaćen u djelu".

"Pitanje je koliko je tog novca bilo u kunama. Podsjećam da je čovjek koji je bio na izvornoj snimci plaćao u kunama, samo on nije htio na privatni račun pa je uplatio na račun Doma 1.715,00 kuna", dodaje.

"Snimka Zadar Newsa potvrđuje da tamo vlada kaos"

Portal Zadar News zvao je Dom i pitao može li dobiti računovodstvo, a novinaru je rečeno kako je to moguće ujutro, kazavši da cijelo računovodstvo nije na godišnjem odmoru. Podsjetimo, Radoš jučer objavljenu uplatu na svoj privatni račun pravda tvrdnjom da je "računovodstvo na godišnjem".

"Očito ima jako puno problema u tom domu. Nemam dokaza za neke stvari osim ovih malverzacija, ali činjenica je da vlada kaos, stanje nije sređeno, snimka sa Zadar Newsa to potvrđuje", govori nam Zubčić.

Lokalni medij piše da neće doći do smjene

Inače, sjednica Domskog vijeća bila je jučer.

Pitali smo županiju o zaključcima sa sjednice te ćemo ih objaviti čim nam odgovore.

Zadar News piše kako do smjene vjerojatno neće doći budući da se pročelnik za odgoj i školstvo i županijski vijećnik HDZ-a Joso Nekić protivi smjeni ravnatelja Radoša.

Pročitajte više