HDZ-ov šef poduzetnika na Facebook stavio ustašku kovanicu: "Bi li ovo Pupavac strpa u džep?"

Screenshot: Facebook

HDZ-OV šef poduzetnika i gradski vijećnik Hrvoje Marušić, poznat po jačanju desnog boka gradonačelničkom kandidatu Andri Krstuloviću Opari, stavio je popodne na Facebook ustašku kovanicu te napisao: "Šta mislite, bi li ovo Pupavac strpa u džep?"

"Numizmatika..."

Nazvali smo Marušića da provjerimo o čemu se radi.

"To je numizmatička vrijednost. Kuna postoji od tog doba. Kunu je ustoličio poglavnik. Nije prije postojala. Ime je preuzeto iz tog vremena", kazao nam je Marušić.

Pitali smo ga tko je Pupavac? Predsjednik Srpskog nacionalog vijeća Milorad Pupovac?

"Možda je, a možda i nije. Možda je to neka naša interna zajebancija", bio je tajnovit Marušić.

Desno krilo HDZ-a

Njegova objava na Facebooku prije mjesec dana pokrenula je brojna nagađanja o zbivanjima unutar HDZ-a i "bušenju" gradonačelničkog kandidata Opare.

Marušić se, naime, fotografirao u jednoj splitskoj konobi u društvu Zlatka Hasanbegovića, čistih pravaša Luke Podruga i Marka Skeje te Thompsona. Poslije nam je objasnio da je Thompson sjeo tek da pozdravi društvo i popije kavu, a da su on i Hasanbegović sa HČSP-ovcima jačali desni bok Opari.

Kandidat Opara vjerojatno štuca na primisao o takvoj pomoći, no nije tajna da po volji desnog krila stranke baš i nije. Koliko je poznato, rješenje za desno krilo Andre Krstulovića još uvijek nije pronađeno, a on se u posljednje vrijeme trudi dokazati da je dovoljno desno čak i za najtvrđu desnicu, koja je, na njegovu žalost, ipak sklonija tipovima poput Keruma.

 

Pročitajte više