HDZ-ovac Bačić: Mi dižemo letvicu kada su u pitanju naši dužnosnici

PREDSJEDNIK Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić prokomentirao je činjenicu da je Ivo Žinić podnio ostavku u županijskoj organizaciji, ali da i dalje ostaje župan.

"Sada je na gospodinu Žiniću da sam ocijeni kako i na koji način će obnašati dužnost župana, za dva mjeseca su lokalni izbori, na kojima on neće biti kandidat. O statusu njega kao župana, to je njegova osobna stvar. Mislim da je sada najbitnije nastaviti s obnovom Banije i Sisačko-moslavačke županije", rekao je Bačić.

O izbacivanju Žinića iz HDZ-a

Bačić je odgovorio i na pitanje hoće li se Žinića izbaciti iz HDZ-a.

"Ne želim biti sudac niti državni odvjetnik, nekome reći da ne može biti član HDZ-a, mislim da nije baš dobro. Svjestan sam da je u toj istoj županiji jedna prijašnja županica (Marina Lovrić Merzel, op.a.) prestala biti članica SDP-a nakon što je već šest mjeseci provela u istražnom zatvoru. Mi provodimo i dižemo letvicu kada su u pitanju naši dužnosnici na onu razinu koju smo preuzeli upravljanjem HDZ-om. Mislim da za članstvo u HDZ-u i prestanak članstva trebaju postojati argumenti i činjenice koji su iznad onih koji terete gospodina Žinića", rekao je Bačić, prenosi HRT.

Pročitajte više