HDZ-ovac koji zna jednu Balaševićevu pjesmu: Slušao sam Notorious B.I.G.-ja

Screenshot: HRT

DAVOR FILIPOVIĆ, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, gostovao je jutros u emisiji Studio 4 HRT-a.

Tamo je govorio kako je osnovnu školu pohađao u četiri različita grada te istaknuo da mu je to iskustvo proširilo vidike. 

"Upravo taj način odrastanja naučio me da nikoga ne promatram kroz ime i prezime, način na koji govori, pisme koje koristi ili glazbu koju sluša", rekao je Filipović pa nastavio:

"Dok sam živio u Americi, slušao sam, primjerice, Notorious B.I.G.-ja…", rekao je pa dodao:

"Ne vidim nikakvu poveznicu između glazbenog ukusa i pisma ili činjenice da nisam ćirilicu učio u školi s tim da želim podići kvalitetu svih naših sugrađana u Zagrebu", izjavio je.

Nedavno je Filipović dospio u fokus javnosti zbog izjave o ćirilici i Đorđe Balaševiću. 

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: Balaševića ne slušam, ćirilicu ne znam

Dok je pred nekoliko dana gostovao na N1 televiziji, kazao je da Balaševića nikad nije slušao te da je jedina njegova pjesma koju zna Nikad kao Bane.

Na pitanje kako komentira natpis "bećarac" u Ilici, odgovara:

"Nisam vidio transparent. Međutim, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo. Osobno ne znam ćirilicu, natpis u Ilici ne bih mogao ni pročitati."

U pjesmi Nikad kao Bane, jedinoj koju ovaj HDZ-ovac zna, Balašević je opjevao kolegu iz razreda koji je, zahvaljujući ulizivanju a vjerojatno i politici jer vješto diže ruke, postao utjecajan član društva kojega guraju po televizijama, ima šofera i Mercedes.

Pročitajte više