HDZ-ovac napao HDZ-ovca: Prisjeo mi je čaj u saboru, podvaljuješ mi med iz Kine

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Čelić danas je napao svog stranačkog kolegu zbog meda.

"Jutrošnji čaj u Hrvatskom saboru mi je prisjeo", požalio se Čelić na Facebooku, a objasnio je i što mu je pokvarilo jutarnje ispijanje čaja u saboru.

"Uz čaj dobijem "Cvjetni med - dar pčela i prirode". Zemlja podrijetla: mješavina meda iz EU i meda koji nije iz EU. Da, dobro ste pročitali - mješavina meda iz EU i meda koji nije iz EU. Mogli su barem napisati u kojem omjeru. Ironičan sam, naravno. U prijevodu čitajte: to je med iz Kine kojem je dodano malo meda iz Hrvatske. Pa, tko dopušta ovakve deklaracije? Je li se i ovaj med može prodavati u okviru promidžbene akcije "Kupujmo hrvatsko"? Strašno", napisao je u objavi HDZ-ovac Čelić.

No, vlasnik PIP-a, tvrtke proizvođača meda na kojem je Čelića zasmetala deklaracija je drugi HDZ-ovac, Ivan Brečić. Riječ je o dugogodišnjem uglednom članu HDZ-a, bivšem pomoćniku ministra gospodarstva i zastupniku u zagrebačkoj Skupštini, a nije jasno je li Čelić bio svjestan te činjenice kada je napisao ogorčeni status na Facebooku.

Kasnije je pod taj status komentirao da je postavio zastupničko pitanje ministru poljoprivrede, također HDZ-ovom Tomislavu Tolušiću, zašto se dopuštaju takve deklaracije i kako je reguliran uvoz meda.

Pročitajte više