HDZ-ovac: Most je stvarao lažnu sliku kako bi srušio Plenkovićevu vladu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnik HDZ-a Nikola Mažar poručio je danas, komentirajući najnovije poruke Nikole Grmoje u kojima se spominje Mađar, da se Most stavio u interese Mađarske nasuprot interesima Hrvatske te da se proteklih mjeseci vodi medijsko-koruptivna operacija rušenja Plenkovićeve vlade.

"Sve je više informacija da je proteklih mjeseci vođena medijsko-koruptivna operacija rušenja vlade Andreja Plenkovića. Sada je jasno da su akteri, osim bivšeg savjetnika Lovrinovića, i Nikola Grmoja i mostovci.

Vidimo bezuspješan pokušaj bijega mostovaca od ove afere, kao i govorenje da je Grmoja kao predsjednik Antikorupcijskog vijeća bio upleten kako bi govorio istinu pada u vodu, jer je Grmoja ovdje aktivan član cjelokupne prepiske, jedan od aktera, gdje vidimo da postoje indicije vezane i za koruptivne radnje, ali i obmanjivanje javnosti", ocijenio je Nikola Mažar.

"Stvarali su lažnu sliku kako bi prije svega srušili Plenkovićevu vladu"

"Kako poruke sve više izlaze, Most, koji je poznat kao širitelj panike, kaosa i neprovjerenih informacija, ovdje ne samo da je iskoristio javnost i građane kako bi pod krinkom prokazivanja navodne afere Plin za cent i tvrdnji da premijer Plenković štiti neke aktere na energetskom polju sada se razotkrio skroz.

Zahvaljujući selektivnim informacijama, koje su fabricirali i puštali kako bi se obračunavali s određenim privatnim interesima i sukobima unutar energetskog dijela, manipulirali informacijama i javnošću, stvarali su lažnu sliku kako bi prije svega srušili vladu Andreja Plenkovića.

Ključno je, što je vidljivo iz današnjih objava, da su mostovci zbog svoje mržnje prema HDZ-u i Plenkoviću spremni ne samo neprovjerene informacije fabricirati i modelirati kako bi manipulirali nego su spremni ići i u borbu protiv nacionalnih interesa", ustvrdio je Mažar.

"Iz Grmojinih poruka vidi se da se Most stavlja u interese strane države kontra interesa Hrvatske"

U porukama se, kako je pojasnio, spominju Mađari u situaciji kada je geostrateški položaj zbog agresije Rusije na Ukrajinu i ovisnosti Europe o ruskom plinu takav da je Republika Hrvatska stvorila da zalihe plina budu stabilne, da sigurnost opskrbe plinom svih i javnih i privatnih poduzeća i zaštita hrvatskih građana bude na prvome mjestu.

"Kada jačamo sebe", naglasio je, "i kroz širenje LNG terminala postajemo ne samo poveznica između SAD-a i zapadne Europe, postajemo sigurni."

"Grmoja u porukama spominje kako će se ovaj razgovor s Mađarskom održati, što jasno i nedvosmisleno govori da se jedna politička opcija stavlja u interese strane države kontra interesa Republike Hrvatske", poručio je Mažar, dodavši da Most ne preže ni od čega ako je usmjereno protiv vlade.

"Ovo nije kao Fimi Media, akteri ove afere nisu članovi HDZ-a"

Dodao je i da se nikako ne može raditi paralela s Fimi Medijom i aferom Mreža, kao ni između HDZ-a toga vremena i sadašnjeg HDZ-a, prije svega zato što akteri ove afere nisu članovi HDZ-a, nego su izvan HDZ-a, a cilj ove operacije i cilj ove afere je upravo bio HDZ.

Pročitajte više