HDZ-ovac ponovno na čelu splitske Lučke uprave: Blaževskog zamijenio Vice Mihanović

Foto: FaH

HDZ JE vratio Lučku upravu u Splitu. Umjesto SDP-ovca Milana Blaževskog, vodit će je HDZ-ovac Vice Mihanović, dugogodišnji djelatnik Uprave, posljednjih 10 godina zadužen za operativne-komercijalne poslove.

Mihanović je član Gradskog odbora HDZ-a i predsjednik Gradskog kotara Mejaši. Imenovan je za vršitelja dužnosti dok se ne dovrše formalnosti oko natječaja i izbora novog ravnatelja.

Mihanović je 44-godišnji diplomirani inženjer pomorskog prometa i magistar menadžmenta. Priprema i doktorat iz te oblasti. U Lučkoj upravi je 19 godina. Prošao je sve razine, a kao predstavnik Županije bio je i u Upravnom vijeću. Umjesto Mihanovića, u Upravno vijeće je imenovan bivši gradski vijećnik Mirko Ramljak.

Blaževski ostaje u Lučkoj upravi kao pomoćnik ravnatelja za financije

Smjena na čelu Lučke uprave Split bila je očekivana, no kako doznajemo od Joška Dvornika, predsjednika Upravnog vijeća, dosadašnji ravnatelj Blaževski sam je podnio ostavku, i to iz osobnih razloga.

"Žao mi je, imali smo odličnu suradnju, a ekstra dobro je i prihvaćen njegov izvještaj o radu. Morali smo imenovati privremenog ravnatelja, raspisati natječaj, mislim da bi za mjesec dana to moglo biti završeno. Lučka uprava je živa, dinamična, dobro posluje, ravnatelj ima odličan tim", kazao nam je Dvornik.

Blaževski, šef kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću, ostaje u Lučkoj upravi. Bit će pomoćnik ravnatelja za financije. Mihanović kaže kako je to radno mjesto bilo upražnjeno.

Pročitajte više