HDZ-ovac pozirao s ustaškom zastavom pa nam pokušao muljati. Nije prošlo

Foto: Screenshot Facebook

MILAN KOLIĆ, HDZ-ov bivši gradonačelnik Gospića i donedavni župan ličko-senjski, fotografirao se s ustaškom zastavom.

Fotografija je nastala u Gospiću nakon finalne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. 

Kandidat za šefa HDZ-a Gospić pozirao s ustaškom zastavom

Na njoj Kolić pozira s dvije žene i dva mladića, a u rukama im je zastava s prvim bijelim poljem i ustaškim znakom. Ustaški se simbol nalazi u gornjem desnom dijelu zastave, a Kolić stoji tek nekoliko centimetara dalje.. Čini se da pritom i pridržava zastavu.

HDZ-ovac na sebi ima crnu majicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Kolić se inače nedavno i službeno kandidirao za predsjednika gospićkog HDZ-a. Aktivan je i u kampanji za šefa ličkog HDZ-a kao jedan od najbližih suradnika dosadašnjeg glavnog HDZ-ovca u Lici i tamošnjeg župana Darka Milinovića. 

Kolić je, nakon što ga je prošle godine na mjestu župana zamijenio upravo Milinović, uhljebljen u Lika cestama, i to na dužnost pomoćnika direktora.

Kolić uhljebljen u Ličkim cestama, ali nema ga na poslu

Upravo smo ga tamo pokušali nazvati kako bismo provjerili je li fotografija autentična i, ako jest, zašto se Kolić fotografirao uz ustašku zastavu. 

Djelatnik Lika cesta koji nam se javio na telefon obavijestio nas je da Kolića nema na radnom mjestu (nazvali smo oko 11 ujutro), a činilo se kao da to baš nije nešto neuobičajeno.

Kako god, čovjek s druge strane slušalice nas je uputio na Kolićevu tajnicu. Ona nas je također ljubazno obavijestila da Kolića nema na poslu pa smo ostavili broj kako bi nam se HDZ-ovac mogao javiti.

Kad smo s njim napokon uspjeli stupiti u kontakt i otkrili mu razlog zbog kojeg ga zovemo, Kolić nije zvučao jako iznenađen i odmah je počeo sve demantirati. 

Napokon smo došli do Kolića i pitali ga zašto se slikao s ustaškom zastavom. On: "Fotomontaža!"

"Fotomontaža!" ispalio je kao iz topa HDZ-ovac kada smo ga pitali zašto se slikao s ustaškim obilježjem a da uopće nije vidio sliku niti je tražio ikakve dodatne informacije o njoj.

"Fotomontaža?" pitali smo.

"Nikad u životu nisam bio pobornik ustaškoga pokreta i moram vam kazati da sam kao časnik hrvatske vojske 1992. ili 1993. godine na zapovijed vrhovnog zapovjednika dr. Franje Tuđmana provodio stegovne postupke protiv onih koji nisu nosili službena obilježja hrvatske vojske", objasnio je Kolić. 

Opisali smo mu gdje je fotografija snimljena, kako je bio odjeven te da su se njim fotografirale dvije žene i dva mladića. Kako nam se fotografija nije učinila montiranom, Kolića smo pitali je li se moglo dogoditi da nije znao iza koje je zastave stao. 

"Nikada u životu. I podmetnuto mi je ovako da bih se ja fotografirao ispred nekog obilježja koje nije službeno obilježje Republike Hrvatske", bio je rezolutan HDZ-ovac. 

Kolić 20 minuta kasnije: Ipak nije fotomontaža

Demantirao je i da zna o kojoj se fotografiji radi pa smo Koliću predložili da mu pošaljemo fotografiju.

"Može, pošaljite mi na Viber ili na WhatsApp fotografiju pa ću vam odmah to komentirati", obećao je kandidat za predsjednika HDZ-a Gospić. 

I doista, desetak minuta nakon što smo mu poslali fotografiju Kolić nas je nazvao. Priča se u međuvremenu potpuno promijenila.

"To sam ja na fotografiji. Mogu vam potvrditi autentičnost. U zanosu slavlja naših sjajnih vatrenih, fotografirao sam se s mladićima i djevojkama. Išao sam u grad proslavljati i zamolili su me za slikanje. To je bilo oko ponoći", ispričao je Kolić. 

Rekao je i da nije primijetio da se radi o ustaškoj zastavi. 

"Napišite da osuđujem sve totalitarne režime"

"Da sam to vidio, ja se ne bih slikao s tom zastavom. Ja sam mislio da se me pitate o nečemu iz prošlosti, a to ne postoji. Fotografirao sam se s djevojkama i mladićima i mislio sam da je to hrvatska zastava. Napišite da osuđujem sve totalitarne režime, kako fašistički tako i komunistički", rekao je Kolić.

Nakon što nam je HDZ-ovac potvrdio da je to ipak on na fotografiji, poslali smo upit HDZ-u odobravaju li fotografiranje njihovog kandidata za predsjednika lokalnog HDZ-a s ustaškim znakovljem, ili Kolića očekuju sankcije u stranci.

Do objave članka iz HDZ-a, međutim, nije stigao odgovor, a objavit ćemo ga kada stigne. 

Pročitajte više