HDZ-ovac skinuo sat od 60.000 kuna, nosio samo narukvicu s likovima svetaca

Foto: HDZ, Patrik Macek/Pixsell

VEČERAS se u Gospiću održava predizborni skup HDZ-a i koalicijskih partnera za izbore za Skupštinu Ličko-senjske županije, na kojemu je premijer te predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, ostali ministri te drugi najviši stranački dužnosnici.

Na Facebook stranici HDZ-a objavljene su fotografije s gospićke tržnice snimljene u popodnevnim satima, na koju je došao njihov kandidat Marijan Kustić.

Kustić je proteklih dana punio medije jer je "zaboravio" u imovinsku karticu upisati sat vrijedan 60-ak tisuća kuna. Kako je prvi zapazio novinar N1 televizije Hrvoje Krešić, Kustić nosi sat marke Panerai. Kustićev model sata je Luminor GMT koji, kako se vidi na stranicama proizvođača, košta 7500 dolara ili nešto više od 49 tisuća kuna. I to bez PDV-a. S PDV-om se cijena penje na 60 tisuća kuna.

"Istina je da posjedujem navedeni ručni sat koji sam dobio kao poklon 2017. godine. S obzirom na to da sam sat dobio kao poklon od obitelji, nisam bio svjestan njegove točne vrijednosti i obveze da ga unesem u svoju imovinsku karticu. Žao mi je zbog toga, a hvala g. Krešiću što mi je na nju ukazao u telefonskom upitu 27. veljače. Nakon što mi je skrenuta pozornost na tu činjenicu i nakon što sam postao svjestan ove pogreške, napravio sam odgovarajuću korekciju u svojoj imovinskoj kartici, što je vidljivo iz dokumentacije koju Vam dostavljam u privitku", odgovorio je Kusić.

HDZ-ov čovjek za Liku, dakle, od obitelji je na poklon dobio sat vrijedan oko 60.000 kuna, ali tvrdi da nije imao pojma koliko vrijedi. 

Skinuo sat

Sudeći prema fotografijama s gospićke tržnice, ali i sa skupa koji u trenutku teksta traje, danas je skinuo skupocjeni sat. Ali kako je primijetio novinar N1 televizije, na ruci ima narukvicu s likovima svetaca.

Pročitajte više