Prvo potjerali novinare, a onda Karamarko zagrmio: Opet se osjeća smrad Jugoslavije!

HDZ-OVCI su večeras održali predizborni skup u Varaždinu i pokazali novu strategiju prema medijima. Sa skupa su, naime, izbacili sve novinare, fotoreportere i snimatelje. HDZ-ova tajnica u Varaždinu zamolila je novinare da se nakon himne i pozdravne riječi izvole udaljiti, odnosno da napuste dvoranu.

Iz HDZ-a su demantirali da su potjerali novinare. Kazali su nam kako je to trebao biti stranački skup, na kojem je bilo predviđeno da novinari budu samo na njegovom početku.

"Crvena mafija"

Na skup je naknadno, nakon što su ostali izbačeni, stigao novinar lokalnog portala evarazdin.hr i zabilježio što se govorilo na HDZ-ovom mitingu. Prvo je predsjednik varaždinskog HDZ-a Ivan Herman pozvao na obranu od "crvene mafije".

"Danas je isto kao i devedesetih biti HDZ-ovac. Trebamo se obraniti od crvene mafije. Dižu se opet Jugoslaveni i busaju se u prsa da će nas oni voditi, a to nećemo dopustiti", kazao je Herman i dodao da "crvenih" u Varaždinu ima samo deset tisuća i da treba probuditi glasače.

Zapaljivi govor održao je i Tomislav Karamarko, nositelj u III. izbornoj jedinici, gdje ga čeka borba s Radimirom Čačićem. Optužio je DORH da je pretvorio policiju u taksi službu za dovođenje optuženih po njihovoj volji, a pravosudna tijela da su s medijima tempirali slučajeve kako bi "HDZ poklopili po glavi".

Prisjećajući se Račanove koalicijske vlasti od 2000. do 2003. dodatno je zaoštrio retoriku. " Na kraju prošlog mandata imali su 400 tisuća nezaposlenih. S njihovim dolaskom osjetio se smrad Jugoslavije, a i sada će ako dođu na vlast. Njima ne treba nezavisna Hrvatska, kazao je Karamarko.

Pozivajući se na Tuđmana kao najvećeg Hrvata 20. stoljeća, kazao je i da "mladići nisu ginuli za Milanovića koji održava skupove bez Hrvatske zastave".

Karamarko je doživio veliki poraz jučerašnjim puštanjem na slobodu Josipa Boljkovca i nedavnim odbacivanjem kaznene prijave protiv Vojka Obersnela u slučaju "riječke tržnice".  Neće mu biti ništa lakše ni za četiri dana na izbornom megdanu s Radimirom Čačićem.

Pročitajte više