HDZ-ovci napustili sjednicu, Kerum ne može donijeti proračun!

KERUM ne može donijeti proračun. Točno u 10.50 sati, vijećnicu su napustila tri vijećnika HDZ-a. Razumljivo. Imaju sastanak Gradskog odbora HDZ-a, kojeg je šef Duje Marasović sinoć hitno sazvao. Ne zna se zbog čega. Navodno da prenese Jacinu poruku kako moraju biti uz Keruma.

Drama u Banovini

Kako u Vijećnici više nema HDZ-ovaca, Kerum je izgubio i teoretsku šansu da danas usvoji proračun za 2012. godinu te rebalansira proračun za tekuću godinu. Zbog bolesti nema, naime, Boška Knezovića, vijećnika HGS-a, a u Banovinu danas nije došla ni Milica Cipci iz Stranke umirovljenika.

Tako je Kerum ostao na devet svojih vijećnika te vjernim satelitima, Podrugu iz HČSP-a i Ljubici Vrdoljak. To mu je 11. Neizvjesno je hoće li mu eventualno ruku dati Igor Boraska, koji je nedavno zamijenio Nikolu Grabića. Ako i da, to će biti 12. Dakle, opet fali. Drama, rijetko viđena.

Nevenka: Tko je protiv proračuna, taj je protiv božićnice za penzionere i nezaposlene

Kao kec na desetku sjelo je oporbi Nevenkino uvjeravanje zbog čega treba biti za rebalansirani proračun. "Tko je protiv proračuna, taj je protiv božićnica za nezaposlene i penzionere", uvjeravala je Nevenka.

SDP-ovci sebi nisu mogli doći od Nevenkinog aduta. "Pa je li to moguće, to je točka o kojoj ćemo raspravljati tek za pola sata, a vi nas sad ucjenjujete sa božićnicama. Zar bi sad radi toga trebali dići ruku za sve ono što ste godinu dana radili?", javili su se Gojko Čepo i Darko Parić.

Aida Batarelo podsjetila je, pak, da Grad Split još uvijek nije vratio dug za onih 25 milijuna kuna koliko su božićnice lani stajale. Ivo Baldasar predložio je, pak, da se unutar već raspoloživih sredstava izvrši prenamjena te tako riješe božićnice. Podsjetimo, u pitanju je tek 5,8 milijuna kuna, prava sića u odnosu na prošlu godinu, no kriza je stisla i novca nema.

Hoće li se u Vijećnicu vratiti svi HDZ-ovci?

Očekuje se povratak HDZ-ovaca, koji bi od dr. Duje trebali dobiti naputak da podrže Keruma, jer je to Jacina želja. Ne zna se kako će to Sanja Bilač podnijeti. Naprosto je nezamislivo da ona digne ruku za Keruma... Pitanje je hoće li HDZ-ovci stići na vrijeme dignuti ruku za proračun. Možda Marasović izvede diverziju i zadrži ih dovoljno da Kerumov proračun propadne. Bio bi to dokaz da dr. Duje radi kao dvostruki (š)pijun. Možda i trostruki. Sve bi se uskoro trebalo razjasniti... 

Pročitajte više