Hebrang: Ćurić opetovano dezinformira javnost, širi neistine i klevete

MINISTAR zdravstva Andrija Hebrang danas je energično opovrgnuo optužbe tajnika udruge Magistra justicija da selektivnim provođenjem propisa o ljekarništvu štiti tajkune, a uništava male poduzetnike koji žele otvoriti ljekarne.

"Gospodin Dražen Ćurić, koji se potpisuje kao tajnik Udruge, opetovano dezinformira javnost te širi neistine i klevete", piše Hebrang i dodaje da ne može izravno odgovoriti Udruzi, jer je nema na popisu registriranih Udruga.

Ćurić je jučer na konferenciji za novinare Hebranga prozvao da propise, posebno one o obveznoj udaljenosti između ljekarni (oko 200 metara) primjenjuje samo na male poduzetnike, ne i na njemu bliske monopoliste koji drže na desetke ljekarni, navodeći kao primjere Jelačić plac, Ilicu, Trešnjevku i Samobor, gdje, kaže, ljekarne stoje jedna do druge.

"Kao ministar zdravstva i socijalne skrbi od početka mandata nisam izdao niti jednu suglasnost za bilo koju ljekarnu u Zagrebu, uključujući i citiranu na Trgu bana Jelačića", odgovara Hebrang i opetuje da ta ljekarna nije otvorena, nego je nastavila s radom nakon adaptacije.

"Niti jedno pozitivno rješenje za otvaranje ljekarne nisam izdao zbog toga što ni jedan zahtjev nije odgovarao zakonskim propisima, pa tako ni zahtjev gospodina Ćurića", ističe Hebrang, odbacujući Ćurićeve optužbe da ga, kao i druge male poduzetnike, pokušava spriječiti u otvaranju ljekarni kako bi tajkunima onemogućio konkurenciju.

Hebrang mu također odgovara da se, kao član hrvatske Vlade, strogo drži podzakonskih akata vezanih uz propisanu udaljenost ljekarni, da nije njihov kreator, već da ih je donijela bivša Vlada.

Od Ćurića traži da prestane širiti klevete na njegov račun jer će, najavljuje, morati posegnuti za drugim pravnim putevima.

"U pridržavanju pravnih propisa neće me pokolebati njegovi javni nastupi koji se baziraju na lažima i klevetama", poručuje ministar zdravstva u priopćenju.


Pročitajte više