Hebrang: Neudane žene ne bi se trebale podvrgavati umjetnoj oplodnji

"ZNAM da će se ženske udruge pobuniti zbog ove izjave, ali smatram da se žene bez muža ne bi trebale podvrgavati umjetnoj oplodnji", rekao je Andrija Hebrang u intervjuu tjedna na Radiju 101.

"Dijete ima pravo na oba roditelja", kaže Hebrang i ističe kako je rastava braka sasvim drugačiji problem jer u slučaju umjetne oplodnje neudanih žena dijete već u samom startu ostaje uskraćeno za jednog roditelja. Hebrang je također kazao kako se Crkva protivi umjetnoj oplodnji, "ali pravo na roditeljstvo je najvažnije".

"Svaka bračni par ima pravo na dijete", govori predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika, te ističe kako će se u javnosti sigurno povesti žučne rasprave po pitanju novog zakona o umjetnoj oplodnji koji je upravo u pripremi.

U istom je razgovoru Hebrang govorio i o još nekim gorućim temama, poput gospodarske krize, ali i brojnih otkaza u Plivi. Za situaciju u Plivi je, smatra Hebrang, kriva isključivo vlada Ivice Račana "koja je rasprodala dionice". Hebrang također tvrdi kako Hrvatska još nije u recesiji, te dodaje da će se više znati nakon prvog kvartala. "Situacija i dalje nije crna, proračun drži vodu", kaže Hebrang.

J.C.
Foto: Index

Pročitajte više