Hebrang objašnjava stres u Saboru: Žrtve smo hajki, raka, dijabetesa i visokog tlaka

ANDRIJA HEBRANG u ime kluba zastupnika HDZ-a počeo je saborsku raspravu o reviziji povlaštenih mirovina saborskih zastupnika detaljnom analizom stresnog i potplaćenog posla, kojim se oni bave.

Posebno je naglasio izniman stres kojeg proživljavaju zastupnici i koji svoj danak ubire u izraženom visokom tlaku kod zastupnika, te zloćudnim bolestima poput raka te dijabetesa. Otkrio je kako troje zastupnika boluje od karcinoma i dvoje od dijabetesa, no nije precizirao o kome se radi, već je samo kazao kako su oni u dobi od 40 do 50 godina i da je ta činjenica otkrivena na nedavnom sistematskom pregledu.

Dezinformacije i politikantstvo, motivi su zbog kojih se na saborske zastupnike vrši nepravedna hajka, a oni sami često iza leđa na ulici žrtve su neukusnih dobacivanja zbog svog statusa, istaknuo je Hebrang. Isto tako, jedini su koji u Europi ne smiju osobnim automobilom doći na svoje radno mjesto, nastavio je Hebrang.

Dodao je kako je plaća naših sabornika najniža u Europi, u odnosu na BDP te je naveo kako bi njegova plaća u bolnici, da se kojim slučajem odluči vratiti svojoj profesiji, bila veća od one koju prima kao saborski zastupnik. Kazao je kako za sedam radnih mjesta, zastupnici dobivaju samo jednu plaću, a često se radi o uvaženim stručnjacima, koji se nakon četiri godine mandata u Saboru teško vraćaju svojim originalnim profesijama.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Pročitajte više