Hebrang sumnja na pokušaj atentata

POTPREDSJEDNIK Vlade RH i ministar zdravstva Andrija Hebrang izjavio je da su kotači na njegovom službenom Mercedesu potpuno olabavljeni zbog čega mu je zamalo otpao kotač, te kako sumnja da se radi o namjernom činu.

Hebrang je u ponedjeljak za Vjesnik izjavio kako su, samo nekoliko dana nakon donošenja odluke o provođenju javnog natječaja za nabavu medicinske opreme, na njegovom službenom vozilu potpuno olabavljeni vijci na jednom kotaču.

Ministar je dodao kako je malo nedostajalo da, najvjerojatnije pri većoj brzini, kotač otpadne s osovine automobila. Kvar je prijavio Hebrangov vozač nakon što je primijetio neobičan zvuk pri kočenju.

Hebrang nije želio direktno dovesti u vezu natječaj i kvar na njegovom Mercedesu, ali je kazao kako je indikativno da se kvar dogodio baš nekoliko dana nakon donošenja odluke o provođenju javnog natječaja za nabavu medicinske opreme.

MUP ispituje slučaj

MUP ispituje sve okolnosti pod kojima su olabavljeni vijci na kotaču službenog automobila potpredsjednika Vlade i ministra zdravstva Andrije Hebranga, a ako se pojave bilo kakve sumnje da je riječ o diverziji policija će poduzeti odgovarajuće mjere, izjavio je danas glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Mehun je Hini potvrdio da je MUP zaprimio izjavu vozača službenog automobila prije mjesec dana te da od tada prikuplja informacije o tom slučaju.

"Ako bude bilo kakvih saznanja da postoje sumnje o mogućem činu diverzije policija će poduzeti odgovarajuće mjere. Ispituju se sve okolnosti tog događaja, a do okončanja postupka policija neće o tom slučaju izlaziti u javnost", rekao je.

Hebrang je izjavio da policija o tom slučaju provodi istragu te zbog toga ne želi iznositi pojedinosti.

Pročitajte više