Hebrangu dijagnosticiran rak limfnog sustava

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK

ANDRIJA HEBRANG, nekadašnji ministar zdravstva, boluje od malignog limfoma, odnosno raka limfnog sustava, otkrio je u razgovoru za 24sata.

Na ovu ozbiljnu i tešku bolest posumnjao je prije manje od godinu dana, nakon što je naglo počeo gubiti kilograme i osjećati konstantni umor. Otišao je na ultrazvuk abdomena i slezena je bila povećana, a nakon što je izvadio krv, vrijednosti su bile povišene. 

Na pitanje kakve su liječničke prognoze rekao je: "Garantiraju mi rok trajanja od tri mjeseca, a onda ćemo vidjeti."

Za Dnevnik.hr rekao je da se unatoč bolesti osjeća odlično i napomenuo da se danas od te bolesti ne umire.

"Od limfoma se odavno ne umire, mada bi se mnogi veselili. Sad barem vidim tko je tko", rekao je Hebrang.

"Nakon prve runde slijedi druga i onda ćemo vidjeti što dalje. Osjećam se super, normalno radim, osim što ne smijem ići na mjesta gdje je puno ljudi", dodao je.

Zbog bolesti ne može pomoći u borbi s koronom

Rekao je i da se zbog bolesti nije javio iz mirovine da ide pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"Naravno da bih se rado borio s koronom i pomagao liječiti druge, nego s limfomom, ali ne mogu birati. U ovoj situaciji se čuvam i pridržavam mjera. Nikuda ne izlazim, perem ruke, dezinficiram se i ako moram izaći, stavim masku te izbjegavam sve skupove", rekao je 74-godišnji Hebrang.

Dodao je kako se smrti ne boji jer je ispunio sve svoje živote ciljeve.

"Imam predivnu obitelj, sudjelovao sam u stvaranju Hrvatske, ostvario sam akademsku karijeru i nemam više što za odraditi. Zato se smrti ne bojim. Potpuno sam miran", rekao je Hebrang za 24sata.

 

Pročitajte više