HEP tvrdi: Porezna ne radi zbog "složenih aktivnosti", a ne redovitog održavanja

Foto: Google Street view, čitatelj Indexa

POREZNA UPRAVA u Aveniji Dubrovnik, kao ni ispostave Porezne u Zagrebačkoj županiji povezane s njom, danas su od 8 do 14 sati bez struje. Zašto usred tjedna i nisu li se radovi zbog kojih struje nema mogli obaviti tijekom vikenda, pitali smo i HEP i Poreznu.

Podsjetimo, Porezna je na svojim stranicama objavila kako struje neće biti "zbog redovnog održavanja sustava".

Iz HEP-a su Indexu odgovorili kako se ne radi o redovnom održavanju sustava već o "složenoj aktivnosti".

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"Zbog zamjene svih srednjenaponskih kabela, 31. svibnja u 8.00 sati iskopčana je, u skladu s najavom, trafostanica 1TS 629 iz koje se opskrbljuje električnom energijom Ministarstvo financija – Porezna uprava, Područni ured Zagreb (Avenija Dubrovnik 32).

Riječ je o planiranim radovima koji su 26. svibnja unaprijed najavljeni Poreznoj upravi i na koje je Porezna uprava dala suglasnost provođenja u terminu 31. svibnja, od 8 do 14 sati.

Napominjemo kako nije riječ o redovnom održavanju sustava, već o složenoj aktivnosti u sklopu projekta prelaska na 20kV napon distribucijskog područja Elektre Zagreb.

Naime, budući da je veći dio radova na zamjeni kabela na spomenutoj trafostanici završen 30. svibnja, nakon kojih je Porezna uprava ostala spojena na elektroenergetsku mrežu samo sa jednim srednjenaponskim  kabelom, bilo je nužno pristupiti završetku radova što je prije moguće, kako bi se izbjegao rizik potencijalnog kvara na jedinom aktivnom kabelu."

Stigao odgovor i iz Porezne

"Porezna uprava, Područni ured Zagreb, dana 26. svibnja 2017. godine zaprimio je obavijest Elektre Zagreb o planiranim radovima na postrojenjima elektroenergetske mreže, na dan 31. svibnja 2017. godine. HEP je napomenuo da nije riječ o redovnom održavanju sustava, već o složenoj aktivnosti u sklopu projekta prelaska na 20kV napon distribucijskog područja Elektre Zagreb.

Dio radova na zamjeni kabela na trafostanici završen je 30. svibnja, nakon kojih je Porezna uprava ostala spojena na elektroenergetsku mrežu samo sa jednim srednjenaponskim kabelom, stoga je bilo nužno žurno pristupanje radovima od strane HEP-a, kako bi se izbjegao rizik potencijalnog kvara na jedinom aktivnom kabelu.

Sukladno navedenom, Područni ured Zagreb, na adresi Avenija Dubrovnik 32, prilagodio je svoje radno vrijeme. Nadalje, u Područnom uredu Zagreb, na adresi Avenija Dubrovnik 32, svi su službenici danas došli na svoje radno mjesto, osim službenika koji su odsutni zbog bolovanja ili korištenja godišnjeg odmora.", stoji u odgovoru Porezne uprave.

Pročitajte više