˝Hero˝ novi kineski blockbuster nakon ˝Tigra i zmaja˝

NAJSKUPLJI kineski film ikad snimljen nada se da će ponoviti uspjeh filma ´Tigar i zmaj´, kad se počne prikazivati u Kini ovaj tjedan.

´Hero´, fantastična epska priča smještena u razdoblje prije 2000 godina, okupio je velika kineska glumačka imena i stajao 31 milijun dolara, javlja BBC.

Očekuje se da će film biti veliki hit kad se počne prikazivati u kinima u Kini i Hong Kongu u petak, a izabran je za kineskog kandidata za nagradu Oscar.

Međutim, neće se moći natjecati za neku drugu nagradu Oscar jer će se u SAD-u početi prikazivati tek iduće godine. Da bi bio nominiran u kategorijama za najbolji film i ostalim glavnim kategorijama, film bi trebao biti prikazivan bar tjedan dana u Los Angelesu prije kraja 2002. godine.

´Hero´, u kojem glume zvijezde borilačkih filmova Jet Li i Tony Leung Chiu-Wai, koristi se sličnim specijalnim efektima kao ´Tigar i zmaj´.

To je priča o caru Qinu koji se borio za ujedinjenje Kine u jedinstveno carstvo u trećem stoljeću prije Krista i čiji grob sada čuva 8000 vojnika od terakote.

Pročitajte više