Hezbolah objavio da se sukobio s izraelskom postrojbom

HEZBOLAH je objavio da su se njegovi pripadnici sukobili u subotu ujutro s izraelskom postrojbom koja se spustila padobranima u blizini njegovog uporišta Baalbek duboko unutar libanonskog teritorija.

Libanonski sigurnosni dužnosnici nisu mogli potvrditi informaciju, objavljenu na Hezbolahovoj televizijskoj postaji, prema kojoj su se izraelski vojnici spustili iz helikoptera na polje u selu Bodai, zapadno od drevnog grada Baalbeka.

Dužnosnici, koji su tražili da ostanu neimenovani jer nisu ovlašteni davati iformacije, dodali su da su tijekom noći zabilježeni brojni letovi izraelskih zrakoplova.

Glasnogovornik izraelske vojske je kazao da provjerava ta izvješća.

Televizijska postaja Hezbolaha Al-Manar je javila da se izraelska postrojba spustila prije zore i da je stigla u selo Bodai, gdje su je presreli gerilci.

Ranije je objavljeno da su izraelske letjelice u subotu rano ujutro ispalile nekoliko raketa na položaje Hezbolaha u istočnom Libanonu u selu Bodai.

Ovo je prvi napad od 14. kolovoza kada je UN okončao 34-dnevne borbe između izraelske vojske i gerilaca Hezbolaha u sjevernom Libanonu.

Najmanje 1.183 Libanonca i 157 Izraelaca poginulo je u ratu koji je izbio nakon to je Hezbolah oteo dva izraelska vojnika u pograničnom sukobu 12. srpnja ove godine.

Pročitajte više