HGK se hvali studentskom akcijom izrade vizira za bolnice

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HRVATSKA gospodarska komora sve teže u javnosti opravdava svoje postojanje, s obzirom na to da se financira prisilnom naplatom članarine, a brojne tvrtke su sada zbog zatvaranja poslovanja u problemima i sve manje spremne plaćati razne izmišljene namete, pa su se sada odlučili “prištekati” na inače sjajnu studentsku inicijativu za proizvodnju vizira za hrvatske bolnice.

Danas su, naime, poslali priopćenje u kojem se hvale svojom ulogom u povezivanju studenata i tvrtki koje su im donirale elastične trake za vizire. Studenti valjda ne bi sami znali pronaći brojeve telefona i nazvati tvrtke pa je tu uskočila HGK.

“Hrvatski studentski zbor je prije 15-ak dana na svojoj Facebook stranici pozvao studente da se uključe u volontersku proizvodnju zaštitnih vizira koje će donirati medicinskom osoblju. U manje od 18 sati od objave akciji se priključilo 120 studenata i stotinjak 3D printera, a nekoliko je dana poslije više od 400 printera u 50-ak naših gradova izrađivalo vizire. Radilo se toliko da je počelo nestajati materijala za printanje, ali su inicijativu jako brzo prepoznale domaće tvrtke, uključile se u akciju i pomogle volonterima da se cijela priča podigne na višu razinu.

I Hrvatska gospodarska komora dala je svoj obol akciji povezujući studente s tvrtkama putem Udruženja tekstilne i odjevne industrije HGK. Pozamanterija - MTČ i Odjeća donirale su elastične trake potrebne za dovršavanje vizira i tako se pridružile kompanijama poput Ericssona Nikole Tesle, Saponije i AD Plastika koje su također dale svoj doprinos”, navodi se u priopćenju HGK.

Znači, institucija koju hrvatske tvrtke inače plaćaju oko 150 do 200 milijuna kuna godišnje i koja najvjerojatnije ne bi preživjela da članstvo nije obavezno, kao svoj uspjeh prikazuje to što su nekoga s nekim povezali - studente i tvrtku koja im je donirala gumice za vizire.


 

Pročitajte više