HGSS o kolegi koji se bori za život: Kruno ima dvoje djece, propucan je pred kućom

88ec49cc-9fd8-429a-8da7-25a5e230bf3e.jpg

SINOĆ je oko 19:30 u Kaštel Štafiliću došlo do sukoba u kojem su nastradala dva muškarca. Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju da je jedan ranjen hicima iz vatrenog oružja, a drugi oštro-tupim predmetom. U pitanju je sjekira.

Obojica su prebačena u KBC Split. Propucanom HGSS-ovcu u splitskoj se bolnici bore za život. 

Policija je uhitila počinitelja. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja okolnosti događaja je u tijeku, kažu iz policije. Prema neslužbenim informacijama, do napada je došlo zbog svađe oko parkinga.

HGSS je u 16 sati održao presicu o propucavanju svog pripadnika.

"Sinoć je stradao naš kolega Kruno. On je jučer bio na cjelodnevnom dežurstvu na Kozjaku. Prilikom povratka doma oko 19:30 teško je ozlijeđen ispred svoje kuće. Kruno je naš dugogodišnji član i jako vrijedan kolega. Sve nas je to šokiralo, mislim da je šokiralo svakog normalnog. On je u bolnici i nama je sad najbitnije da mu bude dobro, da se oporavi, da se vrati svojoj obitelji i nama u službu", rekao je na presici pročelnik splitskog HGSS-a Branimir Jukić.

"Ovo što se dogodilo je društveno pogubna činjenica. Sve nas je to jako pogodilo i šokiralo", dodao je. 

"Kruno je desetak godina član naše službe, iza sebe ima velik broj akcija spašavanja, u mnogo situacija je pomogao drugima. I sad evo jučer, kad se vraćao s dežurstva... On je bio u  ulozi osiguranja ispred HGSS-a, službena osoba, to mu se dogodilo ispred kuće", kazao je.

Zahvalio je liječnicima i policiji.

"Kruno je suprug i otac dvoje djece. To se dogodilo kad je ono malo vremena što mu je ostalo od blagdana trebao provesti sa svojom obitelji...", rekao je. Dodao je da su u stalnom kontaktu s njegovom obitelji te da se maloprije čuo s njegovom suprugom.


Društvenim mrežama širi se uznemirujuća snimka

Incident se dogodio oko 19:30 u Kaštel Štafiliću kada je J. K. prvo propucao pripadnika HGSS-a, a kada je on od zadobivenih ozljeda pao na pod, prišao mu je muškarac koji mu je pokušao pomoći. 

U tom trenutku je s dvije sjekire do njih dotrčao napadač koji je pomagača s leđa udario sjekirom po glavi. Muškarac koji je dobio sjekirom po glavi uspio je na trenutak svladati napadača. Ubrzo su mu u pomoć priskočili Kaštelani koji su napadača nakon nekog vremena uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije.

Ubrzo nakon incidenta pojavila se videosnimka dijela napada na kojoj se vidi da je pripadnik HGSS-a ozlijeđen i na podu dok mu prilazi čovjek koji mu želi pomoći. U sljedećem trenutku slijedi napad sjekirom na pomagača, a napadač viče: "Šta je, pi*ko" i "Ubit ću te jednog dana." Potom u pomoć dotrčavaju još dva muškarca koji pokušavaju obuzdati napadača. Ruše ga na tlo. Cijelo vrijeme se čuju vriskovi i jauci. Propucani muškarac pada na tlo, dok muškarac koji je napadnut sjekirom i dalje stoji na nogama. Napadač ostaje ležati okružen ljudima koji su ga svladali.

HGSS-ovac se bori za život

Iz splitske bolnice su za Index otkrili najnovije informacije o stanju napadnutih. Propucani čovjek je HGSS-ovac.

"U OHBP KBC-a Split sinoć su zaprimljene tri osobe.

Pacijent (1978.) zadobio je tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Hitno je operiran te smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Trenutno je stabilnih vitalnih funkcija, no s obzirom na to da ima ozljede više organskih sustava, i dalje je u životnoj opasnosti.

Drugi pacijent (1975.) imao je otvorenu ranu u području glave i frakturu lubanje. Nakon obrade hospitaliziran je u Jedinici intenzivnog liječenja Zavoda za neurokirurgiju. Stabilno je i izvan životne opasnosti.

Treći pacijent, napadač (1966.) ima prijelom nosne kosti i konvulziju pluća. Nakon liječničke obrade nije bilo indikacija da ga se zadrži na liječenju", rekli su iz bolnice.

Otac HGSS-ovca: Pucao je po autu cijelom dužinom

Otac ranjenog HGSS-ovca je opisao što se dogodilo sinoć.

"Moj sin je do 19 sati bio dežuran na Malačkoj, a kad se vratio kući, zbog orkanskog juga parkirao je na ulici gdje inače ne običava stati, pred kućom muškarca koji ga je napao, koji tvrdi da je to njegovo, ali to je ulica. 

Izašao je iz kuće i počeo pucati po automobilu u kojem je bio moj sin, od stražnjeg dijela auta prema naprijed. Sin je uspio izaći iz auta, krenuo je prema kući stotinjak metara dalje. Došao je jedan muškarac koji mu je išao pomoći, a onda se ovaj napadač vratio s dvije sjekire. Jako me sve ovo potreslo. 

Drugi sin je zvao moju suprugu da joj kaže što se dogodilo. Meni isprva nisu htjeli ni reći. Oni su odmah otišli u bolnicu, operacija je trajala negdje do dva ujutro", kaže Ivica B. za 24sata.

Opet se oglasila policija

Jutros se opet oglasila i policija.

"U odnosu na događaj od sinoć u Kaštel Štafiliću izvješćujemo Vas kako je pružena liječnička pomoć dvojici muškaraca, i to 46-godišnjaku i 49-godišnjaku, a prema informacijama iz bolnice, zadobili su teške tjelesne ozljede i zadržani su na bolničkom liječenju.

Uhićenom muškarcu je također pružena liječnička pomoć te mu je utvrđena teška tjelesna ozljeda nosa, otpušten je iz bolnice i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Splitu", objavili su.

Napadač, kako pišu mediji, već ima dosje. Prije 21 godinu je izbo mladića koji mu je navodno urinirao pored kuće. Ispitan je i pušten na slobodu, a prilikom pretrage kuće mu je nađeno oružje.

 

Pročitajte više