HHO: Ubojstva nemaju veze s terorizmom

"HRVATSKA se ni u čemu ne može uspoređivati s Bejrutom, kao što to čini premijer Sanader, a oblici nasilja koje vidimo ovih dana nikako se ne mogu kvalificirati kao terorizam, kao što posve pogrešno tvrde premijer Sanader, predsjednik Mesić, ali i velik dio medija", navodi se u priopćenju Hrvatskog helsinškog odbora kojeg potpisuje Ivan Zvonimir Čičak koji je nedavno ponovno primljen u HHO.

Bez teških riječi

U priopćenju se navodi kako bi se politika, ali i mediji trebali kloniti teških riječi i senzacionalističkih poruka u definiranju stanja u Hrvatskoj nakon niza ubojstava i nasilja jer to izaziva dodatne napetosti, strah i zbunjenost u najširim slojevima pučanstva.

"Hrvatska može i mora pooštriti potrebne mjere i zakone, no više od toga potrebno je dosljednije djelovanje depolitiziranih policijsko-pravnih i financijskih ustanova", stoji u priopćenju u kojem se naglašava kako je političko arbitriranje u sudskim i policijskim imenovanjima jedno od ključnih uzroka nepostojanja učinkovite pravne države.

"Ako nas iskustvo pukanićevštine u medijima ičemu uči, onda je to zacijelo koliko takva vrsta novinarstva pogoduje nezakonju i pravnom nihilizmu", zaključuje se u priopćenju HHO-a.

M.M.
Foto: Index

Pročitajte više