Hidrometeorološki zavod: Sindikat ponovno traži ostavku ravnatelja

PODRUŽNICA Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavodu ponovno je danas zatražila od Vlade da smijeni ravnatelja te ustanove Branka Gelu zbog njegova nekorektnog odnosa prema sustavu obrane od tuče.

U priopćenju, koje potpisuje sindikalni povjerenik Damir Ščavničar, tvrdi se da ravnatelj Gelo od početka svojega mandata, već dvije i pol godine, nastoji razoriti sustav obrane od tuče, a sve neistomišljenike šikanira i prijeti im otkazom.

Sindikat optužuje Gelu da se u Završnom izvješću o obrani od tuče, koje je upućeno Vladi u studenom prošle godine, služio neistinama kada je zatražio ukidanje sustava obrane od tuče.

Sindikat želi spriječiti ukidanje cijele djelatnosti na temelju lažno prikazanog stanja, kao i da poljoprivreda ostane bez jedine fizičke zaštite svoje proizvodnje, navodi se u priopćenju.

Ujedno se upozorava da bi ukidanjem sustava zaštite od tuče bez posla ostalo više od 1.000 ljudi - radnika Zavoda, proizvođača raketa i raketara.

Sindikat upozorava da ponovno kasne pripreme za sezonu djelovanja sustava protiv tuče jer se ne nabavljaju potrebna sredstava i oprema.

Pročitajte više