Hillary Clinton zatražila istragu zbog seksa u PC igrici

SENATORICA Hillary Clinton u četvrtak je od Federalne trgovinske komisije zatražila istragu zbog simulacije seksa koja se pojavljuje u modificiranoj verziji jedne od najpopularnijih PC igara, krimi-avanturi "Grand Theft Auto: San Andreas."

Također je naglasila kako želi da se ispita mogućnost downloada dotične simulacije na osobna računala.

"Mi svi moramo biti svjesni kako igrica koja u sebi sadrži više no realističan i vrhunsko grafički oblikovan seksulani odnos, može lako dospjeti u ruke mladih ljudi diljem zemlje." - izjavila je senatorica i buduća pretendentica za predsjednicu SAD-a novinarima tijekom presice u četvrtak.

Rekla je i da problem pretjerano uvjerljivih i neprimjerenih video igara sve više izmiče kontoli, te kako će nastojati utjecati na zakonodavstvo u cilju da se umanji prodaja nasilnih i seksulano obilježenih igara mlađoj populaciji.

Prema tome će kazna za prodaju "igara za odrasle" mladim ljudima iznositi 5.000 američkih dolara.

Hillary je uspjela dobiti zeleno svjetlo i kod kategorizacije sporne video-igrice, pa će tako "Grand Theft Auto" umjesto ranga M (osobe starije od 17 godina) nositi naziv AO (Adults Only).

Kako navodi igrači koji s Interneta "skinu" aplikaciju poznatu kao "hot coffee", mogu kreirati muški lik koji sa svojom virtualnom partnericom seksualno opći u najraznovrsnijim polažajima.

Proizvođač softwaera, Rockstar Games, izrazio je svoje duboko razočaranje, jer su s ovakvim optužbama umjetničko i inovativno značenje igrice pali u drugi plan.

Pročitajte više