HIP: Sustav nacionalne sigurnosti i obavještajni sustav ne funkcioniraju

PREDSJEDNIK stranke Hrvatski istinski preporod (HIP) Miroslav Tuđman ocijenio je danas da ´u Hrvatsko ni sustav nacionalne sigurnosti ni obavještajni sustav ne funkcioniraju dobro, i da sve to uz niz ostalih propusta vladajuće koalicije, koja ne prepoznaje zašto je Hrvatska poželjna u članstvu NATO-a i Europske unije govori da se Vlada dovela u podaničku poziciju´.

Pokrepljujući svoje ocjene predsjednik HIP-a je na konferenciji za novinare u Osijeku rekao kako je ´jedan strani veleposlanik u nedavnom intervjuu izjavio: ´mi tražimo da ova Vlada bude poslušna´, a da nitko (od hrvatskih vlasti) na to nije reagirao´.

Podsjetio je kako je hrvatska javnost jučer u Dnevniku Hrvatske televizije ´obaviještena da se zbog mraka prekida potraga za napadačima na hrvatske policajce na hrvatsko-mađarskoj granici koji su i ranili policajca´, što bi se moglo protumačiti - smatra Miroslav Tuđman - ´da svi kriminalci po noći mogu biti na djelu jer sustav sigurnosti ne djeluje´.

Procjenjuje da je ´budućnost Hrvatske u čvrsto definiranoj strategiji koja u vezi s nacionalnim interesima mora postići koncenzus, a temeljit se treba na znanosti, gospodarstvu i kvalitetnim razvojnim planovima´.

Značajan dio programa HIP-a odnosi se na borbu i prevenciju ovisnosti o drogi, te na borbu protiv mafije, posebno političke mafije, kazao je predsjednik stranke.

Naglasio je da je HIP, pripremajući se za iduće parlamentarne izbore, razradio taj politički program koji će ponuditi biračima.

Po njegovu mišljenju među biračkim tijelom HIP-a bit će velik broj onih koji su na prethodnim predsjedničkim izborima glasovali za pokojnog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

Miroslav Tuđman naglasio je kako je važno da hrvatski građani izađu na izbore.

Odgovarajući na pitanje o stanju u Hrvatskoj vojsci, dopredsjednik HIP-a, admiral Davor Domazet Lošo, ocijenio je da je ´preustroj vojske ´drugo ime´ da se vojska razbije´.

´Što reći o tome da u Hrvatskoj vojsci nema ni jednog generala iz operacija u Domovinskom ratu´, upitao je admiral Domazet, dodajući da će se ´iz Hrvatske vojske maknut od 12 do 13 tisuća djelatnika, uglavnom onih koji su aktivno sudjelovali u Domovinskom ratu, te će se tako narušiti borbena spremnost Oružanih snaga RH´.

Konferencija za novinstvo HIP-a održana je u novootvorenim prostorijama županijskog HIP-a u Osijeku, koje je posvetio župnik župe Svetog Petra i Pavla, velečasni Adam Bernatović.

Pročitajte više