HIP za J. Kosor ako se jasno distancira od lijeve opcije

HRVATSKI istinski preporod (HIP) priopćio je danas da će svoje članove i simpatizere pozvati da glasuju za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor, ukoliko Kosor "nastupi kao kandidat domoljubne opcije, a ne isključivo kao kandidat jedne stranke".

Predsjednik stranke Miroslav Tuđman Hini je pojasnio da HIP od Kosor traži da se u predsjedničkoj kampanji jasno distancira od lijevog bloka, odnosno od stranaka koje su podržale kandidaturu Stjepana Mesića.

"Takvo distanciranje pogotovu je potrebno kad se uzme približavanje HDZ-a i SDP-a", kazao je Tuđman, te dodao da bi Kosor trebala osobno zatražiti podršku desno orijentiranih stranaka.

U današnjem HIP-ovu priopćenju ocjenjuje se da bi HDZ, u protivnom, "poslao jasnu političku poruku da je u dosluhu sa Stjepanom Mesićem i da ga prešutno podržava".

HIP ističe da "ujedinjena lijeva opcija od osam stranaka nije uspjela osigurati Mesiću ni 25 posto glasova ukupnog biračkog tijela, a Jadranka Kosor nije mogla uspjeti samo kao kandidat jedne stranke", te da polovica birača u prvom krugu nije izišla na predsjedničke izbore.

Pročitajte više