Hitler je imao zlatne plombe istrgnute iz usta židovskih zarobljenika

NACISTIČKI vođa Adolf Hitler imao je zlatne plombe istrgnute iz usta Židova zarobljenih u koncentracijskim logorima, piše u novoj knjizi o nacizmu, a prenosi Telegraph.

Ova teorija temelji se na novootkrivenim dokumentima prema kojima je Hitlerov zubar imao na raspolaganju oko 5 kilograma zlata iz koncentracijskih logora koje su koristili viši nacistički dužnosnici. Stomatolog Hugo Blaschke stavio je 10 plombi u Hitlerova usta 1944. godine, tvrdi jedan od autora knjige Henrik Eberle.

Hitler nije imao židovske pretke i otac ga nije zlostavljao

"Zlato je najvjerojatnije došlo iz izvora koje je Blaschke imao u logorima. Većina toga je pripadala Židovima. Zlato je bilo vrlo teško naći u Njemačkoj", tvrdi doktor Eberle.

Prema pismu koje je Blaschkeov pomoćnik slao uredu Heinricha Himmlera 1941. godine očito je kako je nacistički stomatolog imao 50 kilograma zlata za zubarske potrebe koje mu je trajalo godinama.

Nova knjiga nazvana "Je li Hitler bio bolestan?" autora Hansa-Joachima Neumanna, profesora medicine na Berlinskom sveučilištu, odbacuje još neke glasine o Hitleru. Prema knjizi Führer nije imao židovske pretke, otac ga nije tukao i nije bio ovisan o nikakvoj drogi.

Pročitajte više