HKDU i HČSP izlaze zajedno na iduće izbore

ČELNICI Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU) i Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) najavili su danas da će zajedno izaći na predstojeće izbore.

"HKDU i HČSP programski su vrlo srodne stranke koje povezuje politički i ljudski zajednička sudbina", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik HKDU-a Anto Kovačević.

Dodao je da obje stranke imaju zajedničke stavove oko ključnih pitanja, kao što su odnosi prema Haagu, gospodarska i socijalna pitanja.

Kovačević je upozorio da će hrvatsko biračko tijelo ponovno izabrati "mačka u vreći", ako se opet bude odlučivalo samo između dva bloka, koji će predvoditi HDZ i SDP.

Stoga HKDU i HČSP, kao novi domokršćanski-pravaški blok želi ponuditi alternativu i pozvati na suradnju sve pravaške i demokršćanske stranke.

Predsjednik HČSP Luka Podrug je upozorio da srodne stranke ne bi više smjeli dozvoliti da se zbog njihove rascjepkanosti rasipaju glasovi birača.

"Nemamo pravo zbog taštine, frustracija i osobnih interesa dovesti u zabludu hrvatski narod da bira između desetak različitih lista s istim programom", ustvrdio je Podrug.

Tom u prilog dodao je da stranke sličnog usmjerenja na zadnjim izborima nisu uspjele preći izborni prag iako su zajedničkim nastupom mogle osigurati i do 15 posto glasova.

(Hina) mvr sšh

Pročitajte više