HKDU podupire predsjednika Mesića u slučaju Gotovina

PREDSJEDNIK HKDU-a Anto Kovačević izjavio je danas u Pakracu da ta stranka podupire inicijativu predsjednika Mesića da general Gotovina kao osumnjičenik haaškim istražiteljima da izjavu u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare, održanoj tijekom poslijepodnevnog piknika članova i simpatizera HKDU-a u Planinarskome domu Omanovcu iznad Pakraca, Kovačević je istaknuo da je obveza hrvatske vlasti štititi svakog građanina, a posebice nedužnoga generala Gotovinu.

Vodstvo stranke govorilo je i o parlamentarnim izborima. Kovačević je istaknuo da je HKDU za koaliciju stranaka državotvorne desne opcije HSP-HKDU-HČSP-HB i HIP, no izrazio je žaljenje što se u dosadašnjim pregovorima nisu dogovorile.

"Pokazalo se u svim ovim pregovorima i dogovorima da je egoizam desnice jednako velik kao i egoizam ljevice, jer se jednostavno nismo uspjeli dogovoriti", rekao je, uz ostalo, Kovačević te dodao da se "u interesu općeg dobra moraju ujediniti sve hrvatske državotvorne stranke, inače će se između sebe masakrirati za onih 15 do 18 posto glasova što bi ih vrlo ležerno mogle dobiti od hrvatskoga tijela kad bi se ujedinile".

"Ovako rascjepkani, bit ćemo neozbiljni. HKDU je otvoren za široku državotvornu koaliciju, a ako nje ne bude, sami ćemo izaći na izbore", rekao je Kovačević koji drži da je HKDU sam sposoban proći u tri izborne jedinice. "Tu mislim na Brodsko-posavsku, Vukovarsko-srijemsku i Požeško-slavonsku županiju", zaključio je Kovačević.

Da je HKDU na izborima spreman i na ustupke, potvrdio je dopredsjednik stranke Miroslav Ivančić, objašnjavajući to riječima: "Spremni smo i na ustupke samo da na predstojećim izborima smijenimo postojeću vlast."

Pročitajte više