Hrvatska u Novu godinu ušla s debelim minusima, u Risnjaku izmjereno čak -13

Foto: FaH

GRAĐANI koji su Novu 2017. godinu dočekali na otvorenom su se, najblaže rečeno, smrznuli.

Ledeni početak 2017. obilježile su niske temperature, najčešće daleko ispod ništice, kao i vjetar koji je puhao i u kontinenalnim i u primorskim krajevima, ali barem je vrijeme bilo stabilno pa nije bilo kiše ni snijega.

U Zagrebu je izmjerena temperatura od -6 °C, a nahladnije je pak bilo u Gospiću gdje su termometri pokazali zavidnih -9 Celzijusevih stupnjeva. Hladno je zato i u Krapini, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Sisku (-7 °C), Križevcima, Daruvaru, Bjelovaru, Ogulinu, Varaždinu i Pazinu (-6 °C).

Jutro je također bilo hladno. U NP Risnjak tako je jutros u 7 izmjereno čak -13 °C. U glavnom gradu Hrvatske bilo je -9, baš kao i u Krapini, Slavonskom Brodu i Sisku. Hladno je bilo i u Karlovcu (-10 °C) te u Bednji i Gospiću na -11 °C.

Najtoplije je, baš kao i u novogodišnjoj noći, bilo na otočiću Palagruža u srednjem Jadranu, Split je bilježio jutros 6 °C, baš kao i Dubrovnik, na senjskom području se bilježi 7 stupnjeva, što je prema DHMZ-u jutros bila i najviša temperatura na kopnenom području u Hrvatskoj.

Pročitajte više