Hloverka prijavila Anu Jelinić Etičkom povjerenstvu zbog "teške novinarske manipulacije"

"KAO GLAVNA urednica Informativnog programa Hrvatske televizije danas sam Etičkom povjerenstvu podnijela prijavu protiv novinarke Ane Jelinić. To sam učinila nakon što je jučer nedvosmisleno utvrđena njena teška novinarska manipulacija", izvijestila je jutros medije Hloverka Novak Srzić.

> Sramota: Hloverka koristi Dnevnik HTV-a za privatne obračune!

"Naime, nakon sporne emisije Dossier.hr u kojoj je ugostila samozvanog borca protiv korupcije Darka Petričića, Ana Jelinić je dobila email odvjetnika Bože Kelave koji je, kao zastupnik Doma za starije i nemoćne Ksaver, ukazao na način kojim je Petričić beskrupulozno prevario staricu J. J. iz Zagreba oduzevši joj stan u središtu Zagreba vrijedan najmanje milijun kuna o čemu postoje i pravomoćne sudske presude", dodaje se u Hloverkinom dopisu.

"Jelinić je svojim postupkom izdala interese profesije i HTV-a"
 
"Iako je odmah nakon sporne emisije zaprimila opisani email, urednica Ana Jelinić svojim kolegama i nadređenima prešućuje njegovo postojanje, a o dopisu jedino izvještava Petričića. On, u dogovoru s njom, svjestan težine svog nedjela, odlazi kod odvjetnika Kelave i na njega vrši pritisak tražeći da prešuti postojanje dopisa. Budući da smatram da je novinarka svojim postupkom izdala interese profesije i Hrvatske televizije prijavila sam je Etičkom povjerenstvu. Zatajivanjem spomenutog dopisa Jelinić je zavela i svoje kolege koji su zbog njene smjene sudjelovali u prosvjedu protiv cenzure na HTV-u", tvrdi  glavna urednica Informativnog programa HTV-a.

"Zbog činjenice da se Darko Petričić godinama predstavlja kao borac protiv korupcije kao glavna urednica odlučila sam u središnjem Dnevniku izvijestiti javnost o načinu kojim se dokopao vrijedne imovine. Obzirom da je iza Darka Petričića i njegove borbe protiv korupcije u ime HND-a stao i Nikola Kristić, kao i da je priopćenje protiv iznošenja u javnost istinitih informacija o Petričićevom nedjelu objavljeno na internetskim stranicama HND-a, smatram da se ta institucija, čiji sam  i ja član, svrstala na stranu onih koji protiv mene vode neviđenu hajku", stoji u dopisu Hloverke Novak Srzić.

"Upravo zbog te hajke koja ne priznaje nikakve argumente od vodstva Hrvatske televizije tražim da ispita sve detalje slučaja Petričić i o njima izvijesti sve djelatnike, članove Programskog vijeća i cjelokupnu javnost. Iz istih razloga tražim i da se do okončanja tog slučaja  odgodi ishitreno izjašnjavanje o podršci programskom vodstvu Informativnog programa. Naime, već je sada jasno da način kojim se provodi izjašnjavanje o navodnoj cenzuri potpuno izvaninstitucionalan, nejasan a time i nelegalan", dodaje se.

Pročitajte više