HND osudio degutantan ispad IDS-ovog općinskog načelnika prema novinarki

Foto: Općina Tar Vabriga

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) osudilo je danas seksistički, degutantan i za javni prostor apsolutno neprimjeren i neprihvatljiv način komuniciranja i ponašanja načelnika Općine Tar-Vabriga Nivija Stojnića (IDS) prema novinarki Glasa Istre Chiari Bilić.

Istražujući već neko vrijeme imovinske kartice načelnika raznih općina u Istri, Bilić je nazvala načelnika Stojnića i pitala ga za njegove imovinske kartice, na što joj je on bezobrazno, potpuno neprimjerenim rječnikom uzvratio "Popuši mi k...", ponavljajući joj to nekoliko puta, navodi HND. 

Samo odgovorite na pitanje

Takvu komunikaciju osobe plaćene javnim novcem, koja je odgovorna toj javnosti, HND oštro osuđuje, što zbog bezobraštine i vrijeđanja kolegice, što zbog želje da on i njemu slični postanu svjesni svoje odgovornosti. 

HND je u posljednjih godinu dana nekoliko puta upozorio na krajnje neprimjerene izjave političara i njihovo vrijeđanje novinarki i novinara koji su na radnom zadatku.

Želeći upozoriti na verbalne zlostavljače HND je, zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske, prije nekoliko mjeseci pokrenuo i javnu kampanju "Samo odgovorite na pitanje".

Pročitajte više