HND uči Skupštine vjerovnika: Hrvatska treba kvalitetni i utjecajni Radio 101

HRVATSKO Novinarsko društvo, uoči Skupštine vjerovnika na Trgovačkom sudu 22. ožujka kada će se odlučivati o sudbini Radija 101, pozvalo je sve one koji odlučuju i mogu imati utjecaj na tu odluku da pronađu rješenje kojim bi sačuvali zagrebačku Stojedinicu koja je od siječnja u stečaju.

Iz HND podsjećaju kako su 23 urednika i novinara Radija 101 posljednjih mjesec dana, otkako je imenovan novi stečajni upravitelj Maroje Stjepović i izabran glavni i odgovorni urednik Željko Matić, uspjeli ponovno pokrenuti emisije po kojima je Radio 101 stekao popularnost i bio prepoznatljiv, kao što su "Tema dana", "Intervju tjedna", "Antena", "Aktualni 101" i druge. 

"Radio 101 imao je izuzetan značaj u demokratizaciji Hrvatske devedesetih godina i u posljednjem desetljeću te promovirao otvoreno, kritičko, analitičko radijsko novinarstvo s prevladavajućim javnim sadržajima u područjima društva, politike, ekonomije i kulture", navode iz HND-a ističući kako ponovno uspostavljeni program ima ambiciju vratiti staru medijsku slavu kvalitetnim, relevantnim novinarstvom o najvažnijim temama.

"Taj put stvaranja radijskog programa teži je od zabavne radiofonije. Društvo i hrvatski medijski prostor trebaju kvalitetni i utjecajni Radio 101", zaključuju iz HND-a.

Pročitajte više