HNS: Bandić je srezao proračun za obrazovanje za 50 milijuna kuna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

ZAGREBAČKA gradska vlast drži prodike o obrazovanju, a sama je u proračunu za 2019. stavku za obrazovanje srezala za 50 milijuna kuna, priopćio je u četvrtak zagrebački ogranak Hrvatske narodne stranke (HNS).

HNS pita zašto sadašnja gradska uprava, ako joj je stalo do obrazovanja, kao osnivač škola ne ulože novce u opremanje i sanaciju škola u Zagrebu, koje su sve samo ne u dobrom stanju.

Možda gradska vlast, tvrdi HNS, pod pametnim ulaganjem smatra najam privatnog prostora za 50 milijuna kuna na deset godina za školu, jer su na Vrbanima III prije nekoliko godina sagradili premalu školsku zgradu.

Osnivač, Grad Zagreb, dužan je ulagati u infrastrukturu, što gradonačelnik Milana Bandić sa svojim suradnicima prigodno zaboravlja, ističe HNS i pita hoće li možda uskoro tražiti od Ministarstva zaštite okoliša da mu plati šišanje trave u Zagrebu.

HNS ističe kako gradska vlast govori o primjeni novih metoda poučavanja kao nečemu čemu nema mjesta u školama te dodaje kako se "vjerojatno zalažu za interventni uvoz graha, kako bi sva djeca imala dovoljno sredstava za poučavanje i brojanje na grah". 

Uostalom, pita HNS, nije li sadašnji zagrebački v.d. pročelnika za obrazovanje najavio još prije pet godina kako će sve zagrebačke škole do ove, 2019. godine, raditi u jednoj smjeni? Dovoljno je otići u nekoliko zagrebačkih škola i vidjeti da se radi ne u dvije, nego čak i u tri smjene, ističe HNS.

Pročitajte više