HNS i SDP: Kerum i Nevenka su Borg, a HGS-ovi vijećnici radilice

SDP-ov i HNS-ov klub gradskih vijećnika progovorio je danas o nesnosnoj atmosferi na sjednicama Gradskog vijeća. Baldasar vidi oporbu kao neustrašivu posadu kapetana Piccarda, s druge strane je Borg, otjelovljen u duhu i tijelu brata gradonačelnika i sestre predsjednice Gradskog vijeća.

Picard protiv Borga

"Kerum i Nevenka su poput Borga, a njihovi vijećnici, koji samo šute i dižu ruku su njihove radilice. Sa svima upravlja jedan mozak. Ništa ih ne zanima, samo dižu ruku. Kao da govore: Otpor je uzaludan...", zamijetio je SDP-ov gradski vijećnik Ivo Baldasar, kojeg je Kerum neki dan preimenovao u Baltazara. Nije se zabunio, jer je to dvaput rekao.

Kolegica Aida Batarelo, koju je Nevenka preimenovala u gospođu Baldasar (jer imaju istu frizuru?!), čula je da se cirkusantske sjednice vijeća napeto gledaju i u dalekoj Norveškoj.

"Nije Splitu najbolje sa Kerumom, već njemu sa Splitom..."

Šef splitskog SDP-a Marin Jurjević želio bi da se Gradskom vijeću kao tijelu vrati dignitet, jer ovo što sad imamo, nadilazi granicu dobrog ukusa. Vrijeđanje bez argumenata, najobičnije pljuvanje, skretanje pažnje sa pravih problema, dosta je toga nabrojio Jurjević.

"Upravo suprotno gradonačelnikovoj izjavi, nije Splitu u njegovoj cijeloj povijesti sada najbolje sa njim, već je njemu najbolje sa Splitom. Mi ne kočimo velike projekte. Druga je stvar što Kerum i njegovi misle da su veliki projekti isključivo njegovi projekti. To je jedno nakaradno shvaćanje politike. Mogu se objesiti mačku o rep one njegove izjave uoči izbora kad je govorio da nije političar. Pokazalo se da je ova kombinacija gradonačelnika i poduzetnika izuzetno opasna", zaključio je Jurjević.

Kerum nepopularniji i od Jace?!

Šef HNS-a u Splitu Goran Kovačević grozi se od nivoa komunikacije. "Građani koji to sve gledaju jednostavno ne mogu vjerovati kakvi ljudi vode grad. Kerum u nedostatku argumenata vrijeđa, on je glavni šoumejker, a predsjednica Vijeća ne može pobijediti sebe i upozoriti brata da ne vrijeđa. Oni su čisti primjer negativnosti nepotizma. Grad Split postao je grad slučaj, kao lider regije trebali smo donijeti dah Mediterana, a ne, kao sad, zadah Balkana", konstatirao je Kovačević.

"Kerum je najveći neprijatelj sam sebi. Istraživanja su pokazala je da je po nepopularnosti odmah iza Šeksa. Čak je uspio biti nepopularniji i od Jadranke Kosor. To njega ne zanima, politikom želi riješiti poslovne probleme. Njegova koalicija sastoji se od njegovih glasova i kupljenih, čime se gubi smisao demokratske politike", uvjeren je HNS-ovac Joško Dvornik.

Pročitajte više