Odgođeno suđenje Leonu Lučiću iz Krim tima, čeka se već četiri godine

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Odgađa se za sutra zakazano suđenje trojcu kojeg se sumnjiči da je još početkom 2020. godine pokušao iznuditi novac od poduzetnika iz Zaprešića. Taj se slučaj tada pretvorio u pravu policijsko-mafijašku sapunicu s obzirom na to da je jedan od te trojice 52-godišnji Leon Lučić, bivši policajac i glumac iz serije Krim tim 2. 

Sutra je ispitivanje svjedoka

>>Rekonstrukcija: Policija mora odgovoriti na puno pitanja o Lučiću i specijalcima

>>Podignuta optužnica protiv Leona Lučića, evo za što ga sve terete

Uz Lučića, osumnjičeni su 38-godišnji Andrija Vrhovac, tada aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, i Darko Purgar, bivši vojni specijalac i pripadnik 1. hrvatskog gardijskog zdruga. 

Suđenje, za koje se očekuje da će izazvati dosta medijske pozornosti, trebalo je napokon početi sutra na Općinskom sudu u Gospiću. Uz zaključenje ovog teksta, dobili smo informaciju kako je suđenje opet odgođeno. Informaciju su nam potvrdili na Općinskom sudu u Gospiću. Neslužbeno smo doznali kako je razlog odgode greška u dostavi jednom od odvjetnika te kako bi suđenje trebalo početi u srpnju.

Inače, još prije nego što smo doznali da se suđenje odgađa, iz odvjetničkog tima oštećenog zaprešićkog poduzetnika rekli su nam da ne žele davati izjave i da se sutra očekuje ispitivanje prvih svjedoka, do čega neće doći

Radi se o priči koja je prije četiri godine pobudila veliku pažnju javnosti, prvenstveno zbog Lučića kao javne osobe, ali i činjenice da ga je na kraju prebio MMA borac koji je tada bio u pratnji poduzetnika. 

Od poduzetnika tražili 100 tisuća eura

Podsjetimo, trojac je od poduzetnika tražio 100 tisuća eura prijeteći mu da će ga umiješati u istragu o poreznim prevarama te da će završiti na pet godina u zatvoru. Poduzetnik je o svemu obavijestio policiju u Zaprešiću, ali, kako smo tada pisali, oni su uspjeli uništiti rutinsku akciju uhićenja pri primopredaji novca.

Poduzetnik je, kako nam je rekao, krenuo na sastanak s ucjenjivačima koji su mu rekli da treba doći do naplatnih kućica u Lučkom te ga je policija pratila. Međutim, kad je stigao u Lučko, ucjenjivači su, kako to već uobičajeno rade, promijenili lokaciju i rekli mu da dođe na nadvožnjak iznad autoceste pokraj Draganića. Poduzetnik tvrdi da je i o tome obavijestio policijski tim koji ga je pratio.

No policajci su, kaže, odlučili prekinuti akciju jer izlaze iz područja Policijske uprave zagrebačke i rekli mu da se i on vrati, što je odbio. Navodno zbog straha za obitelj.

Lučić završio prebijen

Zato je na nadvožnjaku kod Draganića došlo do sukoba u kojem je Lučić teško ozlijeđen pa je jedno vrijeme čak proveo u induciranoj komi. Prema tvrdnjama poduzetnika, Leon Lučić podivljao je kada je vidio da poduzetnik nije došao sam. 

Izvukao je pištolj i drškom počeo udarati bivšeg MMA borca. Slomio mu je ključnu kost. No borac i poduzetnik, koji i sam godinama trenira borilačke vještine, uspjeli su svladati Lučića. Njemu očito nije bilo dovoljno tučnjave pa je ustao i pokušao nastaviti okršaj. "Jebat će vam Lučko mater", navodno je viknuo prije nego što su ga tako namlatili da je s teškim ozljedama glave završio u bolnici.

Kad su ga privodili u Državno odvjetništvo u Karlovcu, čim je vidio novinare, počeo je vikati i psovati. "Šta je, bagro destruktivna, mamu vam je**m!" urlala je nekadašnja zvijezda krim-sapunice odmah po izlasku iz policijske marice.

Uglavnom, nakon četiri godine napokon bi uskoro trebalo započeti i pravno razrješenje ovog slučaja. Tadašnji odvjetnik Lučića Josip Reljić tada je za Index rekao kako "njegov klijent nije organizator", inzistirajući na nedužnosti bivšeg policajca. Do odvjetničkog tima Lučića pred početak suđenja nismo mogli doći.

Pročitajte više