HNS o skandaloznom Murganićkinom prijedlogu: Vjera se uči u vjerskim zajednicama, ne u školama

Foto: Hina

MINISTRICA obitelji Nada Murganić ponovno je šokirala javnost novim prijedlogom Obiteljskog zakona u kojem izvanbračni i bračni parovi više neće imati jednaka prava.
 
Razvod postaje skuplji jer se više neće moći pokrenuti pred Centrom za socijalnu skrb, već pred sudom, što će uzrokovati dodatne troškove jer će se morati angažirati odvjetnici. Također, izvanbračni partneri neće moći posvajati djecu.
 
HNS: Nismo dobili konačni nacrt prijedloga Obiteljskog zakona
 
O novom prijedlogu Zakona priopćenjem se oglasila Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati, koalicijski partner HDZ-a. Iz HNS-a tvrde kako nisu dobili konačni i usuglašeni nacrt prijedlog Obiteljskog zakona.
 
Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.
 
"HNS nije dobio konačni i usuglašeni nacrt prijedloga Obiteljskog zakona. Kada je u pitanju najava da će se kroz novi Obiteljski zakon uvesti obrazovanje djece u skladu s vjerskim uvjerenjima roditelja, HNS ima jasan stav: Mi smo sekularna država, vjera se uči u vjerskim zajednicama, ne u školama. 
 
Pitanje obrazovanja ne može se definirati Obiteljskim zakonom, već zakonima iz resora obrazovanja. HNS smatra da se u školama isključivo uče sadržaji koji su znanstveno utemeljeni, metodički prilagođeni dobi i pluralistički prikazani", stoji u priopćenju HNS-a.
 
Ministarstvo nam nije htjelo prokomentirati nacrt
 
Index je od Ministarstva obitelji i demografije tražio da komentira nacrt novog zakona, no to su odbili.
 
Dobili smo samo odgovor kako će "postupak usuglašavanja biti dovršen do svibnja 2018. kad se planira da će ministarstvo ponovo staviti Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona na javnu raspravu."

Pročitajte više