HNS potpisao smjenu Petrova, ali za Index tvrde: Nema nikakvog dogovora između nas i HDZ-a

Foto: FAH

NAKON što su jučer iz MOST-a pale teške optužbe na račun HNS-a te nakon što je Nikola Grmoja za Index kazao kako HDZ nije "micao" HNS-ove ljude iz državnih firmi zbog dogovora između te dvije stranke, Index je danas došao i do reakcije iz HNS-a.

> Grmoja za Index: Sad je jasno - Plenković se dogovorio s HNS-om

Kako za Index kaže HNS-ov direktor komunikacija Maro Alavanja, između HNS-a i HDZ-a ne postoji nikakav dogovor, a HNS će rušiti Petrova zbog niza propusta i iznevjerenih obećanja.

"Grmoja bunca notorne gluposti i koristi HNS kao alibi, on je Petrovljev trbuhozborac. Zbacit ćemo Petrova iz više razloga: zaustavljanje kurikularne reforme, narušavanje povjerenja u institucije, onih sedam jamstava, javni bilježnik neprovedeno obećanje o rušenju saborskih plaća na 9999 kuna, reforma policije, teritorijalni ustroj... Sve što su rekli da će napraviti, a nisu napravili. HNS neće spašavati niti Vladu, glasat ćemo protiv Marića iz jednostavnog razloga. Marić je 26.1. rekao da je u Agrokoru sve u redu i tako potpuno promašio najveću financijsku krizu u RH, to je za nas dovoljan razlog da mora otići s mjesta ministra financija, takav gaf je neoprostiv.", kaže.

"Po stoti put - nema dogovora ni s MOST-om, ni s HDZ-om"

"Po stoti put u tri dana, nema preslagivanja niti s MOST-om, niti s HDZ-om. Oni su odgovorni za ovu krizu i ne smiju koristiti HNS kao alibi za vlastite sukobe unutar koalicije kaosa. Naglasio bih da kao dosljedni liberali HNS-ovci ostaju u opoziciji", rekao nam je.

Osvrnuo se i na navode o tome da je HDZ čuvao HNS-ove ljude u državnim firmama zbog navodnog dogovora.

"Što? HDZ i MOST su skoro 2 godine na vlasti, jel to znači da je i Karamarko čuvao te ljude - i to da bi sad Grmoja to mogao koristiti kao argument u Plenkovićevoj vladi? To su notorne gluposti, to je tako jeftini populizam da je to prestrašno. Logično je da HNS iz opozicije ruši poziciju. Dodatno, nismo dali potpise za Jandrokovića i ne mislimo ga podržati", zaključuje Alavanja za Index.

Podsjetimo, sljedeći tjedan se u Saboru očekuje glasanje o povjerenju ministru financija Zdravku Mariću te predsjedniku Sabora Boži Petrovu. HDZ-ov Gordan Jandroković jučer je objavio kako je HDZ skupio 79 potpisa za rušenje Petrova, no nije želio otkriti koliko je potpisa dobio on kao mogući nasljednik Petrova.

Pročitajte više