HNS-ovac Batinić: Štrajk u školama nije naš problem

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

PREDSJEDNIK Kluba HNS-a Milorad Batinić komentirao je najavu povećanja plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto.

"Ono što smatramo da je prošlo ispod radara javnosti, a bitno je i jednako važno, ići će se u analizu koeficijenata složenosti i to podrazumijeva reviziju, mislim da je to čak i važnije od ovog povećanja. Smatram da je ovo prilika da se korigiraju nepravde koje su počinjene prosvjeti i učiteljima", rekao je Batinić u saboru i dodao da vjeruje da će se na koalicijskom sastanku poduzeti konkretni koraci u tom smjeru.

"Pragmatično rješenje"

"Svakako, zalagat ćemo se i dalje da u prosvjeti imaju veće plaće i da se isprave koeficijenti", rekao je Batinić.

"Smatram da je ova odluka plod promišljanja premijera, ali i onoga na što smo dugi niz mjeseci ukazivali", rekao je Batinić, nazvavši ovo Plenkovićevo rješenje "pragmatičnim".

Što je sljedeće što će HNS uvjetovati vladi, pitali su ga novinari. "HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo", odgovorio je Batinić.

"Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem"

Što se tiče štrajka u školama, Batinić je rekao da to nije problem HNS-a.

"Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kad će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem", rekao je i pozvao sindikate na razgovor s vladom.

"Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio i time otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore", kazao je Batinić.

Rekao je da će HNS glasati protiv povjerenja ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

"Činjenica je da u zdravstvu postoje problemi i ne rješavaju se dinamikom kojom bismo htjeli, ali mi nismo preuzeli taj resor pa ne mogu ni komentirati", zaključio je Batinić.

Pročitajte više