HNS-ovac kojeg je u Dubrovniku HDZ napadao zbog nesposobnosti bit će uhljebljen u Hrvatskim vodama?

Foto: FAH

HNS-ovac Valentin Dujmović trebao bi postati zamjenik direktora Hrvatskih voda, javlja RTL te dodaje kako je riječ o čovjeku kojeg je dubrovački HDZ svojedobno prozivao za nesposobnost dok je bio šef gradskog Vodovoda.

Dujmović je po zanimanju ekolog, a prije nego što je vodio gradske tvrtke, radio je u osiguravajućim kućama. Ukoliko postane zamjenik direktora u Hrvatskim vodama, imat će plaću od 15 do 20 tisuća kuna.

Njemu tu ništa nije sporno.

"Svaka vlada na svijetu, u Europi, svojim dolaskom preuzimanjem vlasti imenuje ljude na određene funkcije, građani to nakon četiri godine vrednuju, evo sasvim normaln način funkcioniranja jedne vlade i vidjet ćemo što će dalje bit što se mene tiče", rekao je HNS-ovac Dujmović, bivši direktor dubrovačkog Vodovoda.

"Nema šanse!", poručuju pak dubrovački HDZ-ovci.

Gradonačelnik Mato Franković bivšeg direktora Vodovoda proziva zbog niza pitanja.

Franković proziva HNS-ovca

"Projekti koje su pratile Hrvatske vode, a koje je vodio Vodovod dok je Dujmović bio predsjednik uprave, svi redom su sto posto penalizirani od strane Hrvatskih voda zbog netransparentne javne nabave, dakle ovdje se radi o činjenici da je grad Dubrovnik oštećen za 16 milijuna kuna", rekao je dubrovački gradonačelnik Franković.

"Ne dakle to zasigurno nije istina, ono što bi ja htio tu spomenuti odnosno kao jednu reakciju na njegovu izjavu jeste da je kod nas postalo uobičajeno da se dva čovjeka koji su bili kandidati istog grada, jedan osvojio 40 drugi 60 posti,  jedan o drugom ne govore dobro", poručio je Dujmović Frankoviću.

Hoće li Dujmović na kraju završiti u Hrvatskim vodama, ovisi i o tome hoće li se tamo na nekom od direktorskih mjesta skrasiti bivši splitsko-dalmatinski župan HDZ-ov Zlatko Ževrnja.

U tom bi slučaju Dujmović, kao HNS-ovac, mogao imati velike šanse.

Pročitajte više