Hoće li nakon napadača na Tomića biti uhapšen i Bozanić?

Screenshot: YouTube, Foto: FAH, Facebook

SINOĆ je na platou pred Domom mladih nakon Pričigina, splitskog festivala pričanja priča, napadnut pisac i kolumnist Ante Tomić. Dvojica huligana nasrnula su na Tomića - ukrali su mu šešir, pokušali su ga udariti, no Tomić se uspio izmaknuti, pa je udarac umjesto njega primio čovjek koji je stao u njegovu obranu. Huliganima to nije bilo dovoljno, pa su za njim urlali "govno jugoslavensko".

Policija je ubrzo uhitila jednog huligana, dok je drugi koji je sinoć uspio pobjeći, jutros priveden na kriminalističku obradu.

Ali zašto su uhapšeni napadači na Antu Tomića? Hrvatska mladost je samo obavila ono što im je naloženo od najvećeg moralnog autoriteta - katoličke crkve.

Bozanić je u poslanici poručio Hrvatima da su mediji u službi zla - nitko od vodećih političara nije reagirao, niti je policija privela Bozanića zbog govora mržnje i huškanja.

Dobar dio uskršnje mise Bozanić je posvetio napadu na medije, tumačeći vjernicima kako "zlo želi zavladati medijskim svijetom".  Ili Bozanić nije ni širio mržnju već je samo, poput Šešelja, podizao moral svojih trupa?

"Pod valutom slobode izražavanja javno se prokazuje svjedoke"

"Čini se da zlu nije problem ako ga se prokazuje, razotkriva, razobličuje - jer sve dok je ono u glavnoj ulozi na pozornici - slavodobitno uživa. Zato želi vladati i medijskim svijetom.

Zato se agresivno, pod valutom slobode izražavanja, javno prokazuje svjedoke koji ne kriju svoje kršćansko uvjerenje u politici, kulturi i znanosti. Zato se obiteljima koje svjedoče kršćansku sliku muškarca i žene, oca i majke sa svojom djecom, šalju poruke da su manje poželjni od nekih drugih oblika suživota, kojima se želi predstaviti tzv. novi oblik obiteljskoga života, a mlade vjernike koji svoju pripadnost Kristu žele posvjedočiti okupljanjem na kršćanskim susretima pokušava predstaviti kao nenapredne.

Upravo je nevjerojatno da se drugdje koriste razne metode da bi se ubrzao društveni napredak, da stagnacija traje što kraće, a u Hrvatskoj postoje snage koje kao da su zadužene i osposobljene samo za usporavanje napretka, kad ga već ne mogu u potpunosti zaustaviti! Zato, ako ne znaju drukčije, pred javnost stavljaju jalove rasprave iz prošlosti, kao da zlo u našoj Domovini želi ostati u glavnoj ulozi, voditi glavnu riječ, hraniti se svjetlima pozornice", upozoravao je Bozanić.

Što su mladići mogli zaključiti nego da treba krenuti u borbu protiv zla. Zar je grijeh boriti se protiv zla, zar je grijeh biti poslušan katolik?

No, ako ipak čak i u Hrvatskoj jest protuzakonito napasti novinara, onda uz izvršitelje izvolite u lisicama privesti i nalogodavca - kardinala Bozanića.

Pročitajte više