Hoće li Papa u Rimu primiti Busha?

AMERIČKI predsjednik George W. Bush doći će u službeni posjet Italiji 4. lipnja na razgovore s talijanskim državnim vrhom, no, još se ne zna hoće li papa Ivan Pavao II. tom prigodom primiti američkog predsjednika, objavljuje u subotu list "Corriere della Sera".

Naime, američka strana je predložila susret Pape i Busha za 5. lipnja, ali toga dana ujutro Ivan Pavao II. putuje u Švicarsku na susret s mladima u Bernu. Prema tome, do eventualnog susreta Ivana Pavla II. i Busha bi moglo doći 4. lipnja poslije podne, u vrijeme koje nije uobičajeno za audijencije kod Pape.

Pošto bi, u ovom osjetljivom međunarodnom trenutku zbog stanja u Iraku, susret Pape i Busha bio iznimno, vjerojatno će se ugovoriti sastanak. Kako ne može mijenjati svoj program putovanja, piše "Coriere della Sera", Papa će najvjerojatnije napraviti iznimku i primiti Busha 4. lipnja poslije podne.

List procjenjuje da je Bushu taj susret posebno važan u izbornoj godini i u sadašnjoj teškoj situaciji poveznoj s mučenjem iračkih zarobljenika.



Pročitajte više